Skocz do zawartości

Potrzebny fachman od F4

warrior65

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam.
Niedawno nabyłem fishera f4, czy ktoś z kolegów mógł by powiedzieć jakich ustawień używać w lesie (sporo polmosów i kapsli), a jakich na oranym polu. Wcześniej używałem sprzetu przeznaczonego na militarkę więc brak doswiadczenia w tym sprzecie. A i jeszcze czy mozecie przybliżyć wycinanie poszczególnych metali. Nie miałem okazji jeszcze przećwiczyć sprzętu w terenie bo u nas gleba jeszcze zmarznieta. Najlepsze by było takie tłumaczenie jak chłop krowie, prosto i dokładnie. Wiem że i tak w terenie będzie trzeba odrobić lekcję, ale było by łatwiej. Dziękuję z góry za dobre merytoryczne uwagi. Pozdrawiam.
Napisano
Wytnij żelazo (dwa pierwsze segmenty), czułość na maksa i kop każdy sygnał. Po pewnym czasie nauczysz się rozpoznawać po dźwięku i identyfikacji numerycznej co jest pod cewką.
Napisano
Prawdziwi twardziele nie jedzą miodu, tylko żują pszczoły*

Na początek polecam:

- czułość maksymalna
- dwie RR (żelazo 1 i 2)
- kopać każdy sygnał powtarzalny, jak się trafi jakiś, że pojawi się jeden sygnał na kilka ruchów cewką, to idź dalej
- solidnie obwiąż kabel wokół stelaża, bo lubi się wzbudzać ;)

Pozdrawiam, K.

*Jak coś pokręciłem - sorry :D
Napisano
Zdecydowanie chodź tylko z RR i nie więcej. Teraz wiem, że zawsze miałem za wysoko ustawiona dyskrymę i na bank sporo fantów przegapiłem. I uważaj na wtyczkę bo lubi się wysuwać i wtedy piszczy jak nie wiem co.
Fajny lekki sprzęt.
Napisano
Dzieki wszystkim za dobre rady. Na pewno wykorzystam w terenie.
KrisssK dla czego mnie oceniasz kolego? Instrukcję przeczytałem zaraz po zakupie, poza tym tłumaczenie artykułu o F4 w Tezaurusie. Ale co innego warunki amerykańskie, a co innego nasze. Po za tym mając możliwosć skorzystania z rad ludzi którzy ten sprzet mają opanowany chetnie to czynię. A co do ćwiczenia a sucho" to przy dużej ilości zbrojenia (wielka płyta) to możesz sobie poćwiczyć najwyżej ruchy posuwisto zwrotne reką.
-Pozdrawiam
Napisano
Wierze telefoniczne powoduja duze zaklocenia.Komorka w kieszeni tez.Tak jak kolega radzil kopac -powtarzajace sie sygnaly. Polecal bym pinpointer bo ciezko namierzac jak pokarze jakas drobinke.Linie wysokiego napiecia powoduja zaklocenia.Ja bawilem sie dyskryminacja bo jest wybiorcza.Chodzilem z nim codziennie na rozne drogi ale ta sama trasa i po jakims czasie ok tygodnia zaskoczylo.Masa dzwiekow ale mozna sie z nimi oswoic.
Napisano
Mała sztuczka i porada na sądzie dd jesli sygnał wydaje sie stabilny lecz skacze niewiele po najechaniu sądą, przejedz to samo miejsce tyłem sądy jeśli spadnie dużo to na bank jest polmos. ale nauka w praktyce najlepsza, a obsługa jest banalna i intuicyjna, strojenie szybko i bezboleśnie wykonasz pinpointem i obroitami gałki az do zanikknięcia sygnału.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie