Skocz do zawartości

piwnica? schron? czy co?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
witam. obiekt znajduje się w okolicy Zielonej Góry,został wybudowany przy zboczu dużego wzniesienia. do obiektu prowadzą trzy ścieżki w kształcie rowów lub okopów.obiekt znajduje się w lesie a do najbliższych zabudowań jest około 500 metrów.
Napisano
Może po prostu podczas wojny na linii frontu stał dom którego teraz nie ma a zostały same fundamenty. PS zazdroszczę odpuszczonej ziemi i braku śniegu...
Napisano

kolor zielony-ścieżki
kolor czarny-obiekt szer.ponad 2m dł.4m głęb.x.wejście szer 0.8m x 2m
kolor brązowy-ziemia z wykopu wys.nasypu ponad 4m
kolor czerwony- linia początek wzniesienia na którym znajdują się dwie ścieżki

Napisano
Zdjęcia przypominają Wały Śląskie", które jak ostatnio odkryto dochodzą w pobliże Zielonej Góry http://www.polskieradio.pl/39/245/Artykul/322724,Odkryto-kolejne-fragmenty-Walow-Slaskich-
Napisano
zdobyłem info od starego mieszkańca wsi że to miejsce byłej poniemieckiej strzelnicy. mieszkaniec twierdzi że gdy chodził zaraz po wojnie do szkoły to miał zajęcia i dwa razy strzelał tam z kbks-u .potem teren przeorano i posadzono las. możliwe . wzgórze ma wys.91m n.p.m. i na tejże wysokości znajduje się wał. co do starych map to tego typu obiektu niema . ciekawią mnie te bloczki zdobione gdzieś już takowe widziałem ale mam tyle na głowie że troszkę to potrwa nim sobie przypomnę.
Napisano
...bo z tych pustaków budowano stodoły...
Dlaczego nie wiem, pewnie z powodu dużej nasiąkliwości i żadnej izolacji cieplnej nie używano ich do innych celów.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie