Szwecja Napisano 22 Luty 2012 Autor Napisano 22 Luty 2012 czy zwykła blaszka narzędziowa. Widziałem kiedyś zdjęcie z podobnymi blaszkami z obozów przymusowej pracy z czasów 2ww.
Szwecja Napisano 22 Luty 2012 Autor Napisano 22 Luty 2012 czy zwykła blaszka narzędziowa. Widziałem kiedyś zdjęcie z podobnymi blaszkami z obozów przymusowej pracy z czasów 2ww.
Krychus Napisano 22 Luty 2012 Napisano 22 Luty 2012 Huta Stalowa Wola - Fabryka Maszyn w Radomsku?Pierwsze skojarzenie. Pozdrawiam, K.
Wojto1980 Napisano 22 Luty 2012 Napisano 22 Luty 2012 Nawiązanie - przez lata huta była kombinatem obejmującym wiele zakładów, położonych również w innych miastach. Były to m.in.: Fabryka Maszyn w Radomsku (skrót FMR )
nabuh Napisano 22 Luty 2012 Napisano 22 Luty 2012 Wojto, jeśli mieli oddział w Radomsku, to pewnie to faktycznie.
Wojto1980 Napisano 22 Luty 2012 Napisano 22 Luty 2012 Matka Huta miała wiele oddziałów zamiejscowych":Fabryka Maszyn w Radomsku, Fabryka Maszyn w Leżajsku, Fabryka Maszyn w Strzyżowie, Zakład Maszyn Budowlanych w Lubaczowie, Zakład Projektowania i Realizacji Inwestycji i Remontów Budowlanych w Stalowej Woli, Zakład Projektowo-Technologiczny w Stalowej Woli, Odlewnia Żeliwa w Koluszkach.
nabuh Napisano 22 Luty 2012 Napisano 22 Luty 2012 Widać, że znasz ten zakład - czy oni jeszcze jakoś prosperują? Ostatni raz tam byłem (w St. Woli)z 10 lat temu po kilka ton prętów ciągnionych, jak pamiętam. Napisz pokrótce, zanim zruga nas któryś z góry" za mącenie tematu wiodącego. A o koluszkowskiej odlewni to nie wiedziałem, że wchodziła w skład kombinatu a sporo tam również dawniej bywałem. Ostatnio duża część terenu wynajęta (sprzedana?) różnorakim firmom a czy odlewnia jeszcze chodzi - też nie wiem.
Pytanie
Szwecja
czy zwykła blaszka narzędziowa.
Widziałem kiedyś zdjęcie z podobnymi blaszkami z obozów przymusowej pracy z czasów 2ww.
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.