Skocz do zawartości
  • 0

bak do auta zbiornik

Ferenc Szisz

Pytanie

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Piękna fota.
CHŁOPIE ! Jak chcesz by coś Tobie zidentyfikować, to podaj jak najwięcej danych-kilka zdjęć, widok korka, mocowania itp.
Ja odpadam.

C.
Napisano
Zbiorniki paliwa umieszczone pomiędzy silnikiem a podszybiem miało kilka radzieckich samochodów. I wlew paliwa znajdował się centralnie w najwyższym miejscu zbiornika. Trudno jest bez przymierzenia stwierdzić, jaki to samochód ale...
Gdzieś w czeluściach piwnicznych zakamarków mam identyczny korek od zbiornika wykonany z aluminium i odkręciłem go od szczątków jakiegoś stalowego zbiornika na złomowcu kilka lat temu.
Jest prawdopodobne, że jeśli spotyka się w różnych miejscach takie same elementy, to musiały one występować często. A radzieckie samochody ciężarowe masowo występowały na całym terenie Polski.

C.
Napisano
Ten zbiornik jest w ładnym stanie(ocynk) i ma stalowy korek(gwint ok 45mm)odpływ zakręcony śrubą 24 na dużych bokach przetłoczenie dookoła.Jest bardzo wąski ok 13 cm(bez felców)Pojemność niecałe 50l nie za mała trochę do ciężarówki.Mógł tez być w osobówce(sedan) zaraz za tylnymi siedzeniami.Chociaż brak jakichkolwiek napisów może przemawiać za radzieckim pochodzeniem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie