subaryna Napisano 10 Luty 2012 Autor Napisano 10 Luty 2012 Witam. Proszę o identyfikacje tych przedmiotów. czy na środku tego małego to herb? jaki?
subaryna Napisano 12 Luty 2012 Autor Napisano 12 Luty 2012 To po wstępnym czyszczeniu i tu pytanie czym to można czyścić próbowałem wacikiem i spirytusem.Czy elektroliza jest dopuszczalna? w miejscu czyszczonym przedmiot jest bardzo gładki. Dodam jeszcze że w miejscu znaleziska znalazłem guzik po radziecki z munduru czyżby to ślady po sowieckich szabrownikach?
subaryna Napisano 12 Luty 2012 Autor Napisano 12 Luty 2012 Dlaczego w jednym miejscu np. na pokrywie jest ładna patyna a w drugim ten pomarańczowy nalot?
subaryna Napisano 10 Luty 2012 Autor Napisano 10 Luty 2012 Witam. Proszę o identyfikacje tych przedmiotów. czy na środku tego małego to herb? jaki?
subaryna Napisano 11 Luty 2012 Autor Napisano 11 Luty 2012 Widze że ciężko rozszyfrować. czy to wieko od szkatuły? około 3km od pałacu znalazłem te rzeczy i jeszcze guzik z radzieckiego munduru.
Swiety82 Napisano 10 Luty 2012 Napisano 10 Luty 2012 Proszę umieszczać fotki w jednym wątku a nie zakładać kolejne
Jacek.Ant. Napisano 11 Luty 2012 Napisano 11 Luty 2012 Na tym pierwszym przedmiocie nie ma herbu to tylko ozdobne zawijasy.Co do drugiego,czy mógłbyś zrobic zdjęcie drugiej strony?Chodzi mi o wykończenie,jeśli byłoby to wieko szkatuły powinno byc starannie wykończone.Równie dobrze może byc to podstawa od czegoś jeśli jest to masywny odlew.
Pytanie
subaryna
Witam. Proszę o identyfikacje tych przedmiotów. czy na środku tego małego to herb? jaki?
14 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.