Raned Napisano 11 Luty 2012 Napisano 11 Luty 2012 Jak zawsze najwięcej mają do powiedzenia anonimowi i niedoświadczeni. Po co zabiera głos ktoś, kto nie miał danego wykrywacza w ręku i wszędzie węszy reklamę? Prawdziwa reklama jest na tym forum wszechobecna i się jej jakoś nie wytyka.
Zwierzu Napisano 11 Luty 2012 Napisano 11 Luty 2012 Panowie...Najważniejsza jest prawda i obiektywność.Ja jestem użytkownikiem x-terrek od samego początku ich wejścia na rynek i mam prawo prostować i negować głupoty,które ktoś pisze.Bynajmniej tak mi się wydaje.A odnośnie reklam dilerów sprzętu...No cóż...Taka kolej rzeczy,pisze się wszystko aby tylko sprzedać.Nawet jak jest białe,a dla klienta ma być czarne to i takie będzie.Tak to już jest.I rzecz najważniejsza...Ktoś kto dopiero zaczyna naszą pasje i pyta na Forum o wybór sprzętu,powinien się kierować TYLKO opiniami użytkowników,nie dilerów.Najlepiej doświadczonych użytkowników,co chodzą" na danym sprzęcie minimum rok i go poznali.Właśnie...I liczyć się ze zdaniem takich ludzi jak np.VanWorden.Wie co mówi.Powiem szczerze,kiedyś przeczytałem jego artykuł czy tam test na innym forum odnośnie x-70.Przeanalizowałem,poczytałem,popytałem .. i jestem X-Terrowcem :)I nic,a nic nie żałuje.To co pisał sprawdziło się w 100%.I nie wydaje mi się aby Van był dilerem jakiegoś sprzętu.PozdrawiamZwierz
Raned Napisano 11 Luty 2012 Napisano 11 Luty 2012 Jestem może dilerem ale i użytkownikiem z dwudziestoparoletnim stażem i miałem w ręku praktycznie wszystkie wykrywacze, niektóre znam bardzo dobrze inne pobieżnie, wiem kiedy użytkownicy mówią prawdę a kiedy naganiają dla jakiejś firmy, kto jest konserwatywny i zakochany w tylko jednej marce. Nie zależy mi na tym czy tadeks6 kupi Cortesa czy X-Terrę 70, podczas gdy Zwierzu i VanWorden zdecydowanie mają w tym interes. Wiemy dobrze, że takie wątki zawsze wprowadzają awantury, ale nie mogę pozwolić aby Zwierzu kłamał, że x-Terra70 jest bardziej uniwersalnym wykrywaczem niż Cortes, bo przy militarce po prostu ginie. Podałem, że Cortes sięgnie w powietrzu blachę 1x1 metr na ok 1,6 - 1,7 metra, proponuję sprawdzić jak głęboko sięgnie X-Terra 70, tylko konkretnie bez migania się i w metrach.
Zwierzu Napisano 11 Luty 2012 Napisano 11 Luty 2012 Nie zależy mi na tym czy tadeks6 kupi Cortesa czy X-Terrę 70, podczas gdy Zwierzu i VanWorden zdecydowanie mają w tym interes. Wiemy dobrze, że takie wątki zawsze wprowadzają awantury, ale nie mogę pozwolić aby Zwierzu kłamał, że x-Terra70 jest bardziej uniwersalnym wykrywaczem niż Cortes, bo przy militarce po prostu ginie."Mam interes?Kłamie?Na miłość Boską...Raned,daj spokój.Ja na swoje X-terry cięzko zapracowałem i je kupiłem.Wyrażasz się bez szacunku do ludzi,operujesz inwektywami,to i do Ciebie tak się będą odnosić.Ale nie sprowokujesz mnie do żadnej pyskówki,dajesz wyrażnie znak jaki naprawde jesteś.Odpadam z tego gnoju".Nie mam zamiaru Ciebie obrażać,ponieważ tak zostałem wychowany to raz,a dwa-jest to sprzeczne z regulaminem naszego Forum.Niechaj będzie-Wykrywacze Tesoro są najlepsze na świecie,kończę z Tobą dyskusje i serdecznie pozdrawiam.Zwierz
VanWorden Napisano 11 Luty 2012 Napisano 11 Luty 2012 No teraz to już Denar przegiąłeś - możesz napisać jaki mam interes w tym żeby jakiś nieznany mi użytkownik kupował gdzieś od kogoś jakąś używaną Xterrę 70? Ja używałem Tesoro wcześniej od Ciebie, lubię tę markę i często ją polecam, ale wypisywanie bzdur na jej temat po to tylko by nagonić sobie klientów jest po prostu niesmaczne. Szanuję Cię za poszukiwawcze doświadczenie, ale nie mogę znieść nachalnego marketingu i naganiania na sprzedawane przez siebie marki. W przeciwieństwie do Ciebie nigdy nie byłem żadnym dilerem i nie musiałem się zniżać do takich metod jakie Ty tu prezentujesz. Pomogłem wielu ludziom znaleźć odpowiedni dla nich sprzęt jedynie poprzez dzielenie się z nimi swoim doświadczeniem i dlatego na tym i na innych forach jestem w 100% obiektywny i polecam Tesoro, Rutusy, Garretty, Whitesy czy Minelaby itp., w zależności od potrzeb i doświadczenia piszącego a nie tego kto Ci więcej wpłaci prowizji.Uwaga do moderatorów - czy nie możnaby na tym forum wprowadzić jakichś oznaczeń dla dilerów przy nicku, tak żeby każdy forumowicz wiedział z kim ma do czynienia i miał świadomość, że dana porada" wcale nie jest tak obiektywna jak się może na pierwszy rzut oka wydawać? Bez tego zawsze będzie się tu przerzucać kłamaną propagandą a nawet sięgać po błoto, żeby tylko kogoś utrącić.PozdrawiamVW
jacek111 Napisano 12 Luty 2012 Napisano 12 Luty 2012 Wątek tan zaczyna iść w standardowym kierunku.Napisałem wyrażnie że kolega pytał się o wykrywacze na drobnice.To że nie mam X-70 to nie znaczy że koledzy z którymi kopię a X-70/705 posiadają nie dzielą się informacjami.Cortesa i X -70/705 testowaliśmy długo razem w polu na sygnałach który widzi a który nie.Chodzenie z X-70 przez kilka dni nie upoważnia mnie do twierdzenia że nim szukałem .Obecnie ostatnia z naszej grupy X-705 też idzie do żyda i będzie zastąpiona innym wykrywaczem. Zastanawiające jest to że w 80 % szukamy na terenach mocno zaśmieconych i ci co mieli Minelaba już nie chcą innego wykrywacza tej firmy tylko przechodzą na inne .Coś w tym jest.Zwierzu dwóch moich kolegów posiada x- terry od momentu wejścia ich na rynek i też mają prawo do opinii nawet gdy są złe dla wykrywacza.Zwierzu poczytaj uważnie fora i temat dyskryminacji,błędnego ID na głębokim kolorze jest poruszany.Wszyscy moi koledzy chodzili na AM bo twierdzili że na DISC można pominąć cienki kolor.Zwierzu o co Ci chodzi z tymi paroma nickami?Masz ich kilka?ja mam tylko dwa jacek 111 lub jacek 1 i żadnego innego.Shade w którym miejscu poszedłem po bandzie?.Zwierzu zrozum że tesoro i Xp jest uważane za jedne z najlepszych wykrywaczy na drobnicę.Tego ty jeden nie zmienisz dlatego że są to opinie wielkiej grupy użytkowników.Pozdrawiam
Shade Napisano 13 Luty 2012 Napisano 13 Luty 2012 Przychylam się do prośby VanWordena odnośnie oznaczeń np.przy nicku dla dilerów sprzętu, ale to chyba nierealne, natomiast zwykła przyzwoitość i uczciwość nakazywała by zaczynać post z poradą dla początkujących: Witam, jestem dilerem sprzętu X i Y i jest to najlepszy sprzęt w galaktyce".Odnośnie postu Raneda : Jak zawsze najwięcej mają do powiedzenia anonimowi i niedoświadczeni"... a właściwie szkoda się odnosić... heh.Pzdr. dla wszystkich poszukiwaczy , początkujących , niedoświadczonych i anonimowych w szczególności :)
bikemax771 Napisano 17 Luty 2012 Napisano 17 Luty 2012 To śmieszne żeby xterra 70 porównywać z Cortesem ,Tesoro Cortes bije go pod każdzym względem np. namierzanie celu,szybkość przemiatania,czułość na kolor,waga,wyważenie itp.
Zwierzu Napisano 18 Luty 2012 Napisano 18 Luty 2012 Po co się kolego bikemax771 wypowiadasz jak nawet Tejona w ręku nie miałeś.I to jeszcze do x-terry porównywać...Ale żałosne...http://odkrywca.pl/tejon-czy-xp-goldmaxx-power-co-wybrac,700318.html#700318
Raned Napisano 19 Luty 2012 Napisano 19 Luty 2012 Zarówno Zwierzu, Shade ani VanWorden nie posiadali ani nie znają Cortesa. Tyle mam do powiedzenia w tej sprawie.
VanWorden Napisano 19 Luty 2012 Napisano 19 Luty 2012 No Ty w ogóle chyba nie masz za wiele do powiedzenia. W tym wątku rzucasz najpierw insynuacje a teraz jeszcze wykazujesz się wiedzą godną Nostaradamusa pisząc, że wiesz co ktoś miał a czego nie miał.. Nie będąc dilerem nie muszę błyskawicznie pisać postów i wymądrzać się o swoim nowym towarze, który przedtem testowałem naprędce poowijane w folię spożywczą żeby się potem klienci nie zorientowali, że sprzęt nie jest taki całkiem fabrycznie nowy":)) Tak jak napisałem - Tesoro znam o wiele dłużej od Ciebie i robienie z Cortesa jakiegoś superhiper uniwersalnego i nowoczesnego sprzętu jest po prostu śmieszne.PozdrawiamVW
Raned Napisano 19 Luty 2012 Napisano 19 Luty 2012 Ziejesz nienawiścią tylko dlatego, że nie udało ci się zostać dilerem Tesoro mimo, że robiłeś wszystko, żeby mnie wykopać. żal d... ściska!
Dani Napisano 19 Luty 2012 Napisano 19 Luty 2012 Raned może tego nie zauważasz ale ja jakoś poza Tobą żadnej agresji tutaj nie widzę , chłopaki tu normalnie dyskutują , po co jakieś skakanie do gardeł" zaraz .pozdro.
VanWorden Napisano 19 Luty 2012 Napisano 19 Luty 2012 Gwoli ścisłości - na początku lat 90 tych otrzymałem propozycję reprezentowania Tesoro w Polsce, ale z tej propozycji nie skorzystałem. Tę informację może potwierdzić zarówno brytyjski dystrybutor Tesoro Frank Mellish jak i kilka bardzo zasłużonych dla magazynu Odkrywca" osób z którymi wtedy współpracowałem na Dolnym Śląsku (i nie tylko) i z którymi o tym rozmawiałem. Nie przyjąłem tej propozycji bo nie chciałem rezygnować z aktywnych poszukiwań i pozycji bezstronności. Nigdy nie żałowałem tej decyzji i patrząc na to co na tym i innych forach wyprawiają dilerzy i kryptodilerzy, postąpiłem bardzo słusznie. W świecie poszukiwaczy jest kilka osób (na Zachodzie) które potrafią być i dilerem i pozostać niezależnymi w swoich radach i ocenach. W Polsce jak widać jest to niemożliwe.PozdrawiamVW
seryja Napisano 19 Luty 2012 Napisano 19 Luty 2012 Nie wiem dlaczego, lecz mój wcześniejszy wątek nie został opublikowany. Tak czy inaczej nie odpuszczę. W olsce nie ma obsługi klienta ani serwisu TESORO!!! Ta śmieszna firemka z Trójmiasta to pic na wodę! Ostatnio chciałem zakupić Cibole SE, a Andrzej Wyka, niby diler Tesoro w Polsce odesłal mnie do droższych przedstawicielstw niemieckich, szkoda że nie wpadł na pomysł aby również wysłać mnie po sprzęt do USA gdzie jest oczywiście wiele tańszy. No i ten mózg" napisał, ze Cibola (stara) nie rożni się niczym oprócz koloru od Cibola SE...tak wiec o jakiej znajomości tematu my tutaj rozmawiamy, prawda Randed??Napisałem do producenta do Prescott. Odpisali, że przepraszają i wyjaśnią te sprawę. Śmiechu warte (Wyka i Co.)!!!
Zwierzu Napisano 20 Luty 2012 Napisano 20 Luty 2012 seryjaNie obrażaj nikogo,po co Ci to?Jak jest każdy widzi...A tak swoją drogą to o co chodzi z tą CiboląSE&Cibola?
Raned Napisano 20 Luty 2012 Napisano 20 Luty 2012 seryja nie przyjmuje do wiadomości, że Cibola SE to private label" i, że sprzedawać ją może tylko i wyłącznie firma, która zamówiła dużą serię - w tym przypadku f-ma Abenteuer z Niemiec. Posiadałem kiedyś taki wykrywacz i niczym nie różnił się od Ciboli standartowej tylko malunkiem, sprzedający może sobie pisać sobie co chce. Pan Dariusz z Górnej Wildy w Poznaniu uważa, że może mnie bezkarnie obrażać, oskarżać i straszyć donoszeniem. Ludzie co się z wami dzieje, czy musicie taplać się w kloace?
Raned Napisano 20 Luty 2012 Napisano 20 Luty 2012 Sprawdziłem rzekome różnice i jedyna istotniejsza to, że Cibola SE posiada pozycję przełącznika All Metal tak jak w Vaquero, reszta to tylko pijar. Jeżeli ktoś uważa, że warto za to zapłacić kilkaset złotych więcej to jego wybór.
Krychus Napisano 20 Luty 2012 Napisano 20 Luty 2012 SE znaczy Special Edition", na rynku niemieckim takie są, takie czarne:http://files.homepagemodules.de/b198244/f8t3p4n2.jpgAle sam pojęcia nie mam, czym może się różnić (elektronicznie") zwykła od wersji SE? Chyba tylko inny wygląd, nic poza tym? Pozdrawiam, K.
VanWorden Napisano 20 Luty 2012 Napisano 20 Luty 2012 Raned - znasz powiedzenie kto sieje wiatr ten zbierze burzę"? Poziom dyskusji sam tu wyznaczyłeś, więc nie graj teraz niewiniątka. Jeszcze raz proponuję pod rozwagę moderatorów tego forum pomysł by dilerzy i kryptodilerzy byli na tym forum oznaczeni dodatkową angą" znaczkiem itp., żeby użytkownicy mieli świadomość kto i dlaczego pisze to co pisze.PozdrawiamVW
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.