Skocz do zawartości

Sd.Kfz.251 i Pz.Kpfw.V Panther" - jakie wersje?

bjar_1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W tym wypadku proszę o potwierdzenie kolegów siedzących bardziej niż ja w tematach pancernych - czy to Sd.Kfz.251/1 Ausf.D?

• Odpowiedzi 151
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
W tym wypadku proszę o potwierdzenie kolegów siedzących bardziej niż ja w tematach pancernych - czy to Sd.Kfz.251/1 Ausf.D?

tak, to jest 251/1 ausf.d.Gdzie zostala ta fotka strzelona"?
Napisano
O, blisko mnie :)

To znaczy wspomnienia się potwierdziły.

Gratulacje fotek bjar, ja szukam fotek korespondentów frontowych ze stycznia. Źródła pisane są, ale mało oryginalnych rosyjskich fotek z operacji Wisła Odra :(
Napisano
Chyba muszę intensywniej przeglądać fora okolicznych miast i miasteczek skoro można nadziać się na takie kwiatki":

http://www.przedborz.com.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=122&itemid=57

Sprawdź @.
Napisano
Gdzieś na forum było również wspomniane o Sd.Kfz.7/2 z Pilicy w Przedborzu - można liczyć na więcej informacji o tym pojeździe?
Napisano
Hej, bjar_1 pozostając w woj. łódzkim wnikałeś może z jakiej jednostki był t-34 rozwalony w Bełchatowie? Stał przed rondem na ulicy Wojska Polskiego. Rozmawiałem z żyjącymi świadkami i twierdzą że niemcy rozwalili go z pancerfausta, ponoć po tym ruscy się cofneli i dopieero po paru godzinach weszli do Bełchatowa, niszcząc jakąś kolumnę w Binkowie, od wschodu. Inna sprawa, ponoć w Zduńskiej Woli na ul. Łaskiej stał jakiś rozwalony czołg. Pytam się bo może Ty coś wiesz o tych maszynach.
  • 3 weeks later...
Napisano
O bełchatowskim T-34 i historii jego zniszczenia słyszałem dokładnie to, co Ty - więcej nie wiem. W Binkowie porzucony był samochód pancerny", a więc pewnie 250/251 - o żadnej zniszczonej kolumnie nie słyszałem.
O tym pojeździe ze Zduńskiej Woli nie mam niestety żadnych informacji...
  • 6 months later...
Napisano

Odświeżam - kolejne zdjęcie z mojej okolicy. Czy ktoś może z tego ujęcia określić wersję działa szturmowego? Rozumiem, że za nim stoi IS-2?

Napisano
Wg mnie jest/byl to Stug.III wersja G./póznej produkcji. Wskazywal by na to brak gumowego bandaza na kole podtrzymywajacym gasienice.
  • 1 year later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie