lincoln Napisano 6 Luty 2012 Autor Napisano 6 Luty 2012 witam,co to za miecz,duzo krzyzy zczerwonymi kamieniami,wyglada na srary,rekojesc jakby kosc sloniowa,dlugosc 99cm,jezeli nie lipa to co mozna dac za niego???pozdrawiam
Mr.Vegas Napisano 6 Luty 2012 Napisano 6 Luty 2012 Bardzo podobny do miecza masońskiego który jest na aukcji w znanym portalu na literę A :) Wpisz sobie miecz masoński i porównaj. Pozdro
sqr Napisano 6 Luty 2012 Napisano 6 Luty 2012 lincoln możesz dodać więcej fotek ?? Swego czasu na weekendowych targach różności w Belgii widywałem całe kupy takich i innych mieczyków i szabelek oczywiście lipnych... ;/ Więc w celu bardziej wiarygodnej oceny Twojego exponatu większa ilość fotek jest wskazana.
lincoln Napisano 6 Luty 2012 Autor Napisano 6 Luty 2012 ostatnia wiesc... ze niby to orginalny macedonski miecz z okresu 1880 w zwyz,jakby byl orginal to ile jest warty????bo mam oferte zakupu za 3 tys. a nie znam sie na tego typu fantach,wiecej fot na razie nie posiadam
marg33 Napisano 6 Luty 2012 Napisano 6 Luty 2012 Miecz masoński.Wybierz się na giełdę staroci,na pewno zdecydowanie taniej znajdziesz.Zwozi się tego teraz całkiem sporo z Zachodu.
marg33 Napisano 6 Luty 2012 Napisano 6 Luty 2012 Są to rzeczy zazwyczaj już współczesne,tylko stylizowane.Choć kilka razy widziałem również i oryginalne,stare.Ale te już zwykle trochę kosztują ze względu na wykonanie i zdobienia-kamienie,emalie,itp.Powodzenia w łowach:)
lincoln Napisano 6 Luty 2012 Autor Napisano 6 Luty 2012 ten jest orginal z tego co sie dowiedzialem,z koscia słoniowa.Opinie ktos wydal ze 100 procent orginalny lata 1880-1920,pozdro i dzieki
Pytanie
lincoln
witam,co to za miecz,duzo krzyzy zczerwonymi kamieniami,wyglada na srary,rekojesc jakby kosc sloniowa,dlugosc 99cm,jezeli nie lipa to co mozna dac za niego???pozdrawiam
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.