Pomóżcie mi proszę w identyfikacji bransolety. Ja się powoli zaczynam poddawać. Jest wykonana ze złota, jednak próba została wybita bodajże w Polsce po wojnie, choć przedmiot raczej w naszym kraju nie postał (może się mylę?). Poszukiwania herbów itp nie powiodły mi się. Nie mogę również zidentyfikować widocznych w ormanencie inicjałów. W górnej części zdobienia w
akryciu główy" widać malutki obrazek - na 99% Św. Jerzy walczący ze smokiem. Poproszę o wszelkie wskazówki, zarówno w zakresie samego zdobienia, jak i czasu i miejsca stworzenia". Dziękuję
Pytanie
Seneca_Excursor
Koleżanki i Koledzy,
Pomóżcie mi proszę w identyfikacji bransolety. Ja się powoli zaczynam poddawać. Jest wykonana ze złota, jednak próba została wybita bodajże w Polsce po wojnie, choć przedmiot raczej w naszym kraju nie postał (może się mylę?). Poszukiwania herbów itp nie powiodły mi się. Nie mogę również zidentyfikować widocznych w ormanencie inicjałów. W górnej części zdobienia w akryciu główy" widać malutki obrazek - na 99% Św. Jerzy walczący ze smokiem.
Poproszę o wszelkie wskazówki, zarówno w zakresie samego zdobienia, jak i czasu i miejsca stworzenia".
Dziękuję
36 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.