Skocz do zawartości
  • 0

Nieśmiertelnik niemiecki - samoróba.

ZBIR ONE

Pytanie

Napisano

Witam, znalazłem taką blaszkę w Niemczech w okolicy miejscowości Lebus na północ od Frankfurtu. Proszę o rozszyfrowanie, gdyż podejrzewam że pochodzi z dywizji grenadierów 30 Januar, którzy walczyli w okolicach.
Zaznaczam, że została znaleziona luzem, na brzegu okopu wraz z kilkoma łuskami i innymi przedmiotami.

Z tego co dało się doczytać to: 32.SS-FRW.GREN.DIV.30.JAN. Możliwe, że gdzieś zrobiłem byka.

Pozdr.

17 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, znalazłem taką blaszkę w Niemczech w okolicy miejscowości Lebus na północ od Frankfurtu. Proszę o rozszyfrowanie, gdyż podejrzewam że pochodzi z dywizji grenadierów 30 Januar, którzy walczyli w okolicach.
Zaznaczam, że została znaleziona luzem, na brzegu okopu wraz z kilkoma łuskami i innymi przedmiotami.

Z tego co dało się doczytać to: 32.SS-FRW.GREN.DIV.30.JAN. Możliwe, że gdzieś zrobiłem byka.

Pozdr.

Napisano
Numeru nie będę podawał z wiadomych przyczyn. Wcześniej odezwałem się jednak do odpowiednich instytucji w celu ustalenia właściciela, pomimo iż po odnalezieniu nieśmiertelnika sprawdziliśmy dobrze okop czy aby ów właściciel nie zalegał głębiej, na szczęście czy nie nic więcej nie znaleźliśmy.

Dziękuję i Pozdrawiam.
Napisano
bjar_1 - mi osobiście dane nie są potrzebne, zgłosiłem jedynie miejsce znalezienia oraz numery z nieśmiertelnika, wyłącznie dla ich wiadomości.

Pozdr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie