Poproszę o usunięcie poprzedniego postu. Witam serdecznie, Przegladając i skanując zdjęcia rodzinne natrafiłem na fotografie, które mnie bardzo zaintrygowały. Nie mam pojęcia skąd się wzięły w rodzinie ale są i bardzo chciałbym poznać ich kontekst i kiedy powstały. Domyslam się, że pierwsze ze zdjęć (pozostałe później aby nic nie sugerować) powstało w Dęblinie lub okolicach i przedstawia Rosjan lub Ukraińców, okres po 41 roku. Jednostkę? która zajmowała się naprawą torów kolejowych. Czy rozpoznajecie jakieś elementy umundurowania?
Pytanie
mkurow
Poproszę o usunięcie poprzedniego postu.
Witam serdecznie,
Przegladając i skanując zdjęcia rodzinne natrafiłem na fotografie, które mnie bardzo zaintrygowały. Nie mam pojęcia skąd się wzięły w rodzinie ale są i bardzo chciałbym poznać ich kontekst i kiedy powstały.
Domyslam się, że pierwsze ze zdjęć (pozostałe później aby nic nie sugerować) powstało w Dęblinie lub okolicach i przedstawia Rosjan lub Ukraińców, okres po 41 roku. Jednostkę? która zajmowała się naprawą torów kolejowych. Czy rozpoznajecie jakieś elementy umundurowania?
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.