Skocz do zawartości

Słuchawki do Rutus-a Argo

DamianosSs1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam
Chciałbym się zaopatrzyć w jakieś słuchawki ale nie mam pojęcia jaki sprzęt byłby najlepszy... Co polecacie? Czy możliwe aby były to jakieś słuchawki bezprzewodowe?

Czy w ogóle opłaca się zainwestować w słuchawki?
Napisano

Koss UR-20 :)

Z powodzeniem używam, lekkie, solidne - a czy warto inwestować? - jak najbardziej! Coś więcej? Kiedyś opisałem je krótko tutaj: https://forum.ioh.pl/viewtopic.php?t=21432

Pozdrawiam, K.

Napisano
cześć już 3 lata używamy bezprzewodowych i jest dobrze .4 posty niżej masz całą dyskusję.ostatnio pytałem w 2 dużych sklepach o jakieś lepsze słuchawki ale o nadajniku tak małym jak ten od HO900 ale brak szans wszystko dużo większe lub zasilanie sieciowe.pozd.marek
Napisano
Dzięki za odp.
A więc nadajnik jest potrzebny do bezprzewodowych... to już się trochę komplikuje ;p a czy nie lepsze były by słuchawki na jedno ucho żeby drugim nasłuchiwać co się w okolicy dzieje ;p bo raz to na dzika bym się natknął ;p
Napisano
Witam.Pytanie do kolegi honkera używasz może ho900 bo zamówiłem niedawno takie słuchawki i chciałbym się dowiedzieć jak sprawują się w terenie,chodzi mi konkretnie o wytrzymałość baterii i czy mają wyczuwalne opóżnienie sygnału.
Napisano
witam do kol.Rider-a zależy jaki egzemplarz trafisz u kol.Habsa bateria wytrzymuje ze trzy razy dłużej niż mój akumulator. jest to związane z elementami elektronicznymi użytymi do budowy nadajnika.ja chodzę z minelabem se więc opuznień nie stwierdziłem,a Habs ma Land Stara BH i też nic nie odczuwa.jak chcesz pogadać odezwij się na majla pozd.marek
Napisano
Też się ostatnio zastanawiałem na słuchawkami tylko nie wyobrażam sobie luźnego kabla który przy kopaniu mi się plącze i zastanawiam się nad HO900 . Tylko z wielu wypowiedzi użytkownicy narzekają że HO900 nie współpracują z rutusem czyżby były zakłócenia od nadajnika ? Ma ktoś może z grona słuchawki HO900 z którymi pracował z wykrywkami rutusa i może podzielić się doświadczeniami?
Napisano
Witam..Hm... Miałem zakładać nowy temat,ale pozwólcie koledzy,że się dołączę.Obecnie śmigam z Rutusem Optimą szukam słuchaweczek,może coś polecicie?Widze,że narazie mowa o dwóch modelach:
-HO900
-KOSS UR20

hM..Mom nadzieje że temat się rozwinie..

Pozdrawiam i czekam na odpowiedz
Napisano
Hm...A jak długo trzymają baterie w HO900(Nadajnik,słuchawki)??I czy w cenie tak do 150 zł da się kupić słuchaweczki z podobnym małym nadajnikiem???

I jeszcze jedno pytanko do kolegów, jakie słuchawki z elastycznym przewodem" do 150 zł polecicie...

Propozycja Kris 303 dobra ale DROGA :)
Napisano
Najlepiej jak by się wypowiedzieli użytkownicy HO900 bo jak wcześniej napisałem wiele osób z wyczytanych postów stwierdziło że te słuchawki nie współpracują z wieloma wykrywaczami a Rutus jest dość wrażliwy na zakłócenia. Może producent Rutusa mógłby nam podpowiedzieć jakie najlepsze będą słuchawki bezprzewodowe czy przewodowe ?
Napisano
witam,panowie używamy z kol.Habsem słuchawek HO900 już 3 lata i nie ma z nimi problemów.jak nie chcą współpracować z wykrywaczem to trzeba sobie przerobić kabel wykrywacz-nadajnik na mono i powinny chodzić.do słuchawek używam aku 900mA i wystarcza to na trzy wyjścia po ok.6h [co tyle je ładuję]do nadajnika mam 2 aku które wystarczają na ok.3,5h szt. Habs chodzi na bateriach i wystarczają na 3-4 wypady ale to zależy od elementów elektroniki użytych do budowy-duża różnica w poborze mocy.na wszelki wypadek i tak mam stare ruskie słuchawki na kablu.pozd.marek
Napisano
Pisałem do producenta.Stwierdził,że sam nie chodzi z słuchawkami,więc nie jest mi w stanie niczego polecić.
Panowie tak jak pisałem wcześniej \"I jeszcze jedno pytanko do kolegów, jakie słuchawki z elastycznym przewodem" do 150 zł polecicie..??\"

Pozdro
Napisano
Witam.Chciałbym i ja dorzucić coś w temacie.Urzywam od niedawna HO900 i jestem z nich zadowolony baterie na razie trzymają,jakieś półtora tygodna.Opuźnień żadnych nie zauważyłem jedyny kłopot sprawił kabel połączeniowy wykrywacz-nadajnik,orginalny wylądował w śmietniku.Zrobiłem drugi jakieś 20 cm,wtyk do wykrywacza-mono,nadajnik-stereo ale zanim go zrobiłem sprawdziłem połączenia wyjścia słuchawkowego w wykrywce okazało się że stereo-stereo za chiny nie będzię działało.Tu wielkie podziękowania dla Honkera za podpowiedzi.Zakłuceń żadnych dzwięk czysty pełna regulacja głośności zasięg w budynku 8-10m w terenie 15-20m i trochę zakłuceń pod liniami wysokiego napięcia.Jednym słowem za te pieniądze to sprzęt ok.
Napisano
KOSS TD-85 BLACK A czy te słuchawki nadają się do wykrywek??Może któryś z kolegów ich używa?? I jeszcze jedno pytanko gdzie w Polsce można kupić KOSS UR30 ??
Pozdro
Napisano
O znalazłem nie było ich ostatnio cena 130 zł,,, w sklepie z wykrywaczami ( znanym) 250 zł......niezła przebitka.....Chyba sobie takie sprawie...
Ciekawy tylko jestem dlaczego taka duża różnica w cenie jest ?
Pozdro
  • 2 weeks later...
Napisano
Witam.
Zasilanie nadajnika słuchawek to 9V tak jak zasilanie wykrywacza ,czy próbował ktoś podłączyć nadajnik pod zasilanie wykrywacza (redukcja wagi, monitoring zużycia baterii)?
Napisano
witam gdzieś w którymś poście kol.GB lub VW pisali że to zasilanie jest mocno wysilone i podłączenie słuchawek może za szybko wykańczać baterie.myślę że lepiej przykleić na taśmę dwustronną lub rzepa dodatkowy akumulator lub baterię pozd.marek

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie