DOMILUD PL Napisano 14 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 14 Kwiecień 2012 kolejny śmietnik - kolejne porcelanki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 14 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 14 Kwiecień 2012 w śmietniku osełki, a niedaleko na pozycjach - szekla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 14 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 14 Kwiecień 2012 w międzyczasie zahaczyłem o miejscówkę mojego Stalińca a tam dziwna rzecz - zawias włazu czołgu (jakiego?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 14 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 14 Kwiecień 2012 oczywiście T-34/85Po dwóch tygodniach kilkadziesiąt metrów dalej tuz pod darnią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 14 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 14 Kwiecień 2012 druga strona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 14 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 14 Kwiecień 2012 No i złożenie. Zawiasik jak widać po makijażu, właz jeszcze nie. Nie było czasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jagnah Napisano 2 Maj 2012 Share Napisano 2 Maj 2012 Fajny filmik pokazujący jak udało się wydobyć i odrestaurować ciągnik http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=SYpoXo4UMAM#! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 3 Maj 2012 Autor Share Napisano 3 Maj 2012 jagnah rzeczywiście filmik wnosi kolejne szczegóły do restauracji. Adres wkleiłem do Pojazdy/Artyleria - Staliniec, dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 3 Maj 2012 Autor Share Napisano 3 Maj 2012 Wypad w lasek na pograniczu pól. Trochę tam pozycji jakby mniej przeszukanych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 3 Maj 2012 Autor Share Napisano 3 Maj 2012 Przy jednej z nich wyskakuje klamerka-szrocik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 3 Maj 2012 Autor Share Napisano 3 Maj 2012 mizerota, choć po oczyszczeniu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 3 Maj 2012 Autor Share Napisano 3 Maj 2012 po oczyszczeniu przynajmniej czytelne sygnatury:Assmann Ludenscheid 1940 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 3 Maj 2012 Autor Share Napisano 3 Maj 2012 A zaraz obok czujnik" 5kg. Żal było zostawiać, przyda się w gospodarce" :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 3 Maj 2012 Autor Share Napisano 3 Maj 2012 jakiś pistolet? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 3 Maj 2012 Autor Share Napisano 3 Maj 2012 klucz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 3 Maj 2012 Autor Share Napisano 3 Maj 2012 klucz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 3 Maj 2012 Autor Share Napisano 3 Maj 2012 po oczyszczeniu razem z obcążkami, które wyszły wcześniej. Co ciekawe obcęgi identyczne w skrajnie różnych (militarnych) miejscach lasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 3 Maj 2012 Autor Share Napisano 3 Maj 2012 szrot kleines schanzzeug, to już trzeci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 3 Maj 2012 Autor Share Napisano 3 Maj 2012 pierwsza od prawej Najładniejszą, pierwszą od lewej znalazłem w szopce chałupki którą kupiłem. Środkowa, też w dobrym stanie, wyszła w okopach innego lasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 3 Maj 2012 Autor Share Napisano 3 Maj 2012 Ja buszowałem na skraju lasu, a na polu stał gostek i się przyglądał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 3 Maj 2012 Autor Share Napisano 3 Maj 2012 Takie relikty PRL-u zabieram. Musztardówki nie miałem w ręku ze 30 lat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 3 Maj 2012 Autor Share Napisano 3 Maj 2012 Koło okopów trafił się śmietniczek, a w nim trochę aptekarskich flaszeczek. Zostały zabrane do domu i piknie wyczyszczone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 3 Maj 2012 Autor Share Napisano 3 Maj 2012 W poletku wyskoczył kawałek gąski. Przez moment myślałem że od STZ, ale niestety tylko DT-75 - pójdzie na złom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 3 Maj 2012 Autor Share Napisano 3 Maj 2012 I w drugim wojennym śmietniku taka tabliczka. Myślałem, że rejestracyjna. Napisy cyrylicą 7, coś tam PSgż itd.Penetracja ruskiego internetu i ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 3 Maj 2012 Autor Share Napisano 3 Maj 2012 okazuje się że to tabliczka ze skrzynki amunicyjnej nabojów 7,62 MosinOznaczenie dla niewtajemniczonych:7,62 ПСгж( ПС - пуля суррогатированная"; впоследствии стали использовать термин - пуля со стальным сердечником") (гж-гильза железная)ВУфл - винтовочный уменьшенный зерненый одноканальный флегматизированный и графитованный к 7,62?мм патронам обр. 1943 года http://reibert.info/forum/showthread.php?t=110239P-pulia - pulaS-surrogatiwnaja -zastępczag-gilza - łuskaż-żelieznaja - żelaznaSeria z 1944r. (oczywiście na mojej tabliczce) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.