dark75 Napisano 8 Styczeń 2012 Autor Napisano 8 Styczeń 2012 Może uda wam się ustalic jaka to jest szabla? długość ostrza 93 cm całość 97 cm obecnie, brak czytelnych bić i sygnatur [straszna korozja] Podejrzewam ze jest to saszka ? ale mogę się mylic gdyż nie jestem znawcą w tej dziedzinie. pozdrawiam
kijow Napisano 8 Styczeń 2012 Napisano 8 Styczeń 2012 jest to klinga z bojowej Karabeli na moje oko 17 wiek.
dark75 Napisano 9 Styczeń 2012 Autor Napisano 9 Styczeń 2012 kolego kijow jesteś pewien ze jest to klinga? po szczotkowaniu pojawiły się 2 ciemniejsze paski wzdłuż ostrza próbowałem zrobic zdięcie ale są prawie niewidoczne pozdrawiam
stock84 Napisano 9 Styczeń 2012 Napisano 9 Styczeń 2012 paski to znaczy takie podłóżne dołeczki czy coś innego?
dark75 Napisano 9 Styczeń 2012 Autor Napisano 9 Styczeń 2012 jakby inny kolor metalu i leciutkie wklęśnięcie lata w ziemi zrobiły swoje,podejrzewam że czubek ostrza uległ korozji mógł byc szpiczasty
dark75 Napisano 9 Styczeń 2012 Autor Napisano 9 Styczeń 2012 wygląda to mniej wiecej tak jak zaznaczyłem
stock84 Napisano 9 Styczeń 2012 Napisano 9 Styczeń 2012 To są najprawdopodobniej strudziny ale żeby wysuwać tak daleką teorie jak kijów że to karabela z 17 wieku to nie mam odwagi:)Niemniej jest to strucel jakieiś białej broni i pewno starej.Pzdr
Pytanie
dark75
Może uda wam się ustalic jaka to jest szabla? długość ostrza 93 cm całość 97 cm obecnie, brak czytelnych bić i sygnatur [straszna korozja] Podejrzewam ze jest to saszka ? ale mogę się mylic gdyż nie jestem znawcą w tej dziedzinie. pozdrawiam
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.