Skocz do zawartości

Pantera z teleekspresu 7-01-'12

marecki.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,
Czyli sa 2 czy 3 repliki ? , bo widziałem zdjecią z Borne 2011,taka zielona Pantera.
Może ktoś ma ochote spisać niemiecki sprzęt w tym repliki który pokazuje się na zlotach. Z tego co wiem to narazie 2 x panzer II , pancerne autko 222 ,RSO z armata ze Strefy militarnej, 2 razy Pantera, i ???

to Slajmi inaczej . róznice odbiegaja od planów.
cały pic jest w szerokosci gąsienic. ta z kartuz ma zmodyfikowana gąskę węższą o ponad 10 cm na stronę(zęby napedu idą po zewnatrz.) wiec jak błotnik (bok )jest dociagniety do gąski to masz róznice w sumie prawie 20 cm. mamy do pantery gąski z gumowymi nakładkamim ale są niestsy te węższe..

No i jasne. Zupełnie to inaczej wygląda po takim wyjasnieniu. Gwoli ścisłości, tak czy siak na pewno dużo pracy było włożone w tą panterę, spełnienie marzenia i tu należą sie gratulacje dla twórcy, fajnie jest że zrobione jest cofanie działa przy wystrzale. Od przybytku głowa nie boli . Cieszmy się zatem ze mamy w Polsce kolejny pojazd który może uświetnić widowiska rekonstrukcyjne. może mankamenty zostaną z czasem usunięte. Poza tym wygląda całkiem nieźle.

jasne.... jest to kupa roboty i kupa kasy... natomiast miałem cicha nadzieje ze chłopcy zrobia tygra... były by dwa rózne sprzety , ale cóz...
niestety idzie ciężki rok dla takich sprzetów.. koszty koszty. a I wody do baku nie wlejesz. Niby to silnik wielopaliwowy. ale na opale strach jezdzic bo za suchy"

atomiast miałem cicha nadzieje ze chłopcy zrobia tygra... były by dwa rózne sprzety , ale cóz..."

Tyle, że chyba nie ma chyba żadnego gotowego podwozia, które byłoby w miarę łatwo dostępne (a przy tym nie byłoby szkoda zmasakrować dawcę) i pozwalało na zbudowanie repliki Tygrysa o w miarę poprawnych proporcjach. Jak pokazują dotychczasowe próby na podstawie T-34 i T-54/55 wychodzą (mniej lub bardziej szpetne) potworki

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie