anka00 Napisano 27 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 27 Grudzień 2011 Witam, borykam się z problemem zamiany X-terra 705 na Minelab Safari. Proszę o obiektywne sugestie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zwierzu Napisano 28 Grudzień 2011 Share Napisano 28 Grudzień 2011 A czemu ta zamaiana?Bardzo mnie to ciekawi bo ja pracuje na 705-tce i nie mam jakiś większych zastrzeżeń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anka00 Napisano 28 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2011 Częściowe znudzenie i chęć zamiany na coś lepszego. Słyszałam, że Safari jest nieco głębszy i chciałabym zasięgnąć opinii użytkowników tego sprzętu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VanWorden Napisano 28 Grudzień 2011 Share Napisano 28 Grudzień 2011 Jest inny, co nie znaczy, że jest głębszy, choć w specyficznych sytaucjach faktycznie tak moze byc. Ma jednak sporo wad z których najwiekszą jest bardzo kiepska ergonomia - wykrywacz szybko męczy sprawnego" męzczyznę, więc tym bardziej nie polecam go kobiecie. X705 jest świetnym sprzętem, nie wymagającym zmiany a lepsze" a jedynie uzupełnienia o pewne cewki i w ten sposób zwiększenia jego możliwości. Jeśli jednak faktycznie zdecydujesz się na zmianę to przyjrzyj się np. Etrackowi lub MXT.PozdrawiamVW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anka00 Napisano 28 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2011 Proszę napisać coś więcej na temat pozostałych wad Safari. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VanWorden Napisano 28 Grudzień 2011 Share Napisano 28 Grudzień 2011 Na temat wad i zalet Quattro/Safari bardzo dużo napisano już na tym i na innych forach. Dla mnie główne wady to fatalna ergonomia, powolność i stosunkowo niska czułość. Zaletą jest dobry zasięg na duże srebro, niezależnie od warunków glebowych. PozdrawiamVW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anka00 Napisano 28 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2011 A co jest lepsze od X-terra 705??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sza.man Napisano 29 Grudzień 2011 Share Napisano 29 Grudzień 2011 lepsze do czego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anka00 Napisano 2 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 2 Styczeń 2012 Do wszystkiego, na drobnice i coś większego. Pytam kolegów ponieważ chce pomóc chłopakowi, który postanowił zamienić x-terre na lepszy wykrywacz oczywiście uniwersalny. Ja osobiście biegam z Fisherem f70 i jak dla kobiety uważam że to jest świetny sprzęt ze względu na wagę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikemax771 Napisano 4 Styczeń 2012 Share Napisano 4 Styczeń 2012 Minelaby to ciężkie wykrywacze i za dużo nie potrzebnych dzwięków wydawają kup sobie coś nowoczesnego lekkiego z pewnym sygnałem mało jest firm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
egon10 Napisano 4 Styczeń 2012 Share Napisano 4 Styczeń 2012 kol.bikemax sugeruje ze minelaby sa przestarzal?Moze przyklad jakiegos nowoczesnego sprzetu?Wracajac do tematu postu,uzywalem kilka lat Quatrro,a od dwoch lat chodze z x70.Uwazam ze terka to lepszy sprzet,jest lepiej wywazona, glebsza i bardziej uniwesalna.Plusem quatrro jest to ze jest bardzo malo podatny na zaklucenia(linie energetyczne) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boysss Napisano 4 Styczeń 2012 Share Napisano 4 Styczeń 2012 Rece opadaja - z tego co wiem ,a wiem napewno ze inne firmy zciagaja z Minelaba co sie da i to Minelab wprowadza zazwyczaj jako pierwszy nowosci na rynek !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sza.man Napisano 5 Styczeń 2012 Share Napisano 5 Styczeń 2012 E-track, XLT, dla odważnych deus.Krótka lista. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.