Kobieras39 Napisano 27 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 27 Grudzień 2011 mam pare pytań oczywiście chodzi mi o ludzi posiadających konkretną wiedzę na ten temat a nie bajko pisarzy.Jak to wygląda od strony merytorycznej ? czy powinny pomóc władze samorządowe? czy są jakieś możliwości dotacji unijnych ? no i jakie są plusy i minusy chodzi mi coś w stylu skanseny rzeki P.ofkors pytam czysto teoretycznie , gdyż w naszym rejonie nie ma żadnej tego typu placówki i intryguje mnie dlaczego właśnie żadna nie powstała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 27 Grudzień 2011 Share Napisano 27 Grudzień 2011 Poszukaj elaboratów Zancusa- (o)pisał swoje przeżycia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kobieras39 Napisano 27 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 27 Grudzień 2011 jakieś ułatwienie w znalezieniu;p? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 27 Grudzień 2011 Share Napisano 27 Grudzień 2011 Prosisz i masz*:http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=664375#986825a tam są, m.in, dwa kolejne śnurki podane przez Tyfusa* lenistwo to straszna choroba... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kobieras39 Napisano 27 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 27 Grudzień 2011 małe pytanko czy to muzeum oręża i techniki... istnieje jeszcze?bo jakoś www nie działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 27 Grudzień 2011 Share Napisano 27 Grudzień 2011 Tego nie wiem- może najprościej będzie do podmiotu lirycznego @ wysłać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 27 Grudzień 2011 Share Napisano 27 Grudzień 2011 Grhhhh...A tam był?http://www.muzeumkobylka.vooa.pl/To to :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel888 Napisano 27 Grudzień 2011 Share Napisano 27 Grudzień 2011 Oczywiście że Muzeum Oręża i Techniki Użytkowej w Kobyłce Pana Pawła Zaniewskiego działa, powiem więcej, ma się bardzo dobrze. Odpowiadając na Twoje pytanie o samorządy czy powinny pomóc władze samorządowe?" Wszystko zależy od nich, i od tego czy Ty tej pomocy oczekujesz. W większości przypadków(choć nie jest to regułą) współpraca kończy się tak szybko jak Ty czegoś od nich będziesz chciał na prawdę. Obiecywać potrafią i są w tym dobrzy, o czym się co cztery lata przekonujemy :) Odnośnie dotacji unijnych, niestety nie wyrwiesz. Jakie są plusy- a no takie że posiadając własne prywatne Muzeum nie obawiasz się wizytacji o 6:00, nie przyspiesza Ci tętno kiedy słyszysz głośne kroki po schodach.Rzeczy (odpowiednio opisane) posiadasz legalnie i myślę że jest to największym plusem jaki może być. Minusem (ale nie koniecznie) jest biurokracja związana z założeniem a następnie opisywaniem zabytków plus koszta związane z założeniem(za prowadzenie nie ma żadnych opłat)A dlaczego w Twojej okolicy nie powstała taka placówka- może dlatego że nie było jeszcze żadnej osoby której chciałoby się podjąć trudu utworzenia i utrzymywania Muzeum. Pozdrawiam.Paweł Gendek Współzałożyciel Muzeum Techniki Wojskowej i Cywilnej w Markach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.