Kobieras39 Napisano 27 Grudzień 2011 Autor Napisano 27 Grudzień 2011 mam pare pytań oczywiście chodzi mi o ludzi posiadających konkretną wiedzę na ten temat a nie bajko pisarzy.Jak to wygląda od strony merytorycznej ? czy powinny pomóc władze samorządowe? czy są jakieś możliwości dotacji unijnych ? no i jakie są plusy i minusy chodzi mi coś w stylu skanseny rzeki P.ofkors pytam czysto teoretycznie , gdyż w naszym rejonie nie ma żadnej tego typu placówki i intryguje mnie dlaczego właśnie żadna nie powstała
Czlowieksniegu Napisano 27 Grudzień 2011 Napisano 27 Grudzień 2011 Poszukaj elaboratów Zancusa- (o)pisał swoje przeżycia...
Kobieras39 Napisano 27 Grudzień 2011 Autor Napisano 27 Grudzień 2011 jakieś ułatwienie w znalezieniu;p?
Czlowieksniegu Napisano 27 Grudzień 2011 Napisano 27 Grudzień 2011 Prosisz i masz*:http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=664375#986825a tam są, m.in, dwa kolejne śnurki podane przez Tyfusa* lenistwo to straszna choroba...
Kobieras39 Napisano 27 Grudzień 2011 Autor Napisano 27 Grudzień 2011 małe pytanko czy to muzeum oręża i techniki... istnieje jeszcze?bo jakoś www nie działa
Czlowieksniegu Napisano 27 Grudzień 2011 Napisano 27 Grudzień 2011 Tego nie wiem- może najprościej będzie do podmiotu lirycznego @ wysłać?
Czlowieksniegu Napisano 27 Grudzień 2011 Napisano 27 Grudzień 2011 Grhhhh...A tam był?http://www.muzeumkobylka.vooa.pl/To to :-)
pawel888 Napisano 27 Grudzień 2011 Napisano 27 Grudzień 2011 Oczywiście że Muzeum Oręża i Techniki Użytkowej w Kobyłce Pana Pawła Zaniewskiego działa, powiem więcej, ma się bardzo dobrze. Odpowiadając na Twoje pytanie o samorządy czy powinny pomóc władze samorządowe?" Wszystko zależy od nich, i od tego czy Ty tej pomocy oczekujesz. W większości przypadków(choć nie jest to regułą) współpraca kończy się tak szybko jak Ty czegoś od nich będziesz chciał na prawdę. Obiecywać potrafią i są w tym dobrzy, o czym się co cztery lata przekonujemy :) Odnośnie dotacji unijnych, niestety nie wyrwiesz. Jakie są plusy- a no takie że posiadając własne prywatne Muzeum nie obawiasz się wizytacji o 6:00, nie przyspiesza Ci tętno kiedy słyszysz głośne kroki po schodach.Rzeczy (odpowiednio opisane) posiadasz legalnie i myślę że jest to największym plusem jaki może być. Minusem (ale nie koniecznie) jest biurokracja związana z założeniem a następnie opisywaniem zabytków plus koszta związane z założeniem(za prowadzenie nie ma żadnych opłat)A dlaczego w Twojej okolicy nie powstała taka placówka- może dlatego że nie było jeszcze żadnej osoby której chciałoby się podjąć trudu utworzenia i utrzymywania Muzeum. Pozdrawiam.Paweł Gendek Współzałożyciel Muzeum Techniki Wojskowej i Cywilnej w Markach.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.