pepekevo Napisano 21 Grudzień 2011 Autor Napisano 21 Grudzień 2011 witam posiadam takie o to coś co przypomina lampę naftowa albo do podgrzewania potraw u góry pisze USSR TULA FLA MME a na dole litery w trójkącie pierwsza wygląda na m lub n potem T B
pepekevo Napisano 21 Grudzień 2011 Autor Napisano 21 Grudzień 2011 witam posiadam takie o to coś co przypomina lampę naftowa albo do podgrzewania potraw u góry pisze USSR TULA FLA MME a na dole litery w trójkącie pierwsza wygląda na m lub n potem T B
marg33 Napisano 21 Grudzień 2011 Napisano 21 Grudzień 2011 Lekko niekompletny prymus-można sobie na nim jakąś zupkę upichcić:).
pepekevo Napisano 21 Grudzień 2011 Autor Napisano 21 Grudzień 2011 a morze mi ktoś podać datę jego produkcji i skąd jest
marg33 Napisano 21 Grudzień 2011 Napisano 21 Grudzień 2011 Napis głosi,że produkcji radzieckiej,najwyraźniej wersja eksportowa,wyprodukowany w Tule.Rzecz współczesna,nadal takie urządzenia się produkuje,są przydatne w terenie.Sporo jest także produkcji szwedzkiej.
pepekevo Napisano 21 Grudzień 2011 Autor Napisano 21 Grudzień 2011 marg powiem ci tyle ile wiem mam to od kolegi jego ojciec mówił ze to jeszcze pradziadka wiec mówi ze ok 100 lat to leżało w starej piwnicy
marg33 Napisano 21 Grudzień 2011 Napisano 21 Grudzień 2011 Nie ma się o co za bardzo sprzeczać.Związek Radziecki istniał te kilkadziesiąt lat,więc i prymus może mieć np.60 czy 70 lat.USSR to angielski skrót od ZSRR.
Pytanie
pepekevo
witam posiadam takie o to coś co przypomina lampę naftowa albo do podgrzewania potraw u góry pisze USSR TULA FLA MME a na dole litery w trójkącie pierwsza wygląda na m lub n potem T B
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.