Skocz do zawartości

Tarnobrzeg i okolice wykopki ?

maciek1993stefan

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam od ostatniego czasu zająłem się wykopkami i pozostałościami z 2 wojny światowej . Wczoraj (Sobota 17.12.11)Wyruszyłem na Kamionkę w Tarnobrzegu z kumplem . Gdy wszedłem do lasu z wykrywaczem od razu zaczną wariować lecz począteek to śmieci wyrzucane przez mieszkańców . lecz gdy doszedłem do środka lasu . Zaskoczenie 2 pociski od jakiegoś karabinu maja po 3,5 cm , 1 łuska 6 cm i okop w którym wykopaliśmy zasieki . Chciałbym się dowiedzieć czy gdzieś w okolicy są podobne miejsca ??
Napisano
Oczywiście że są, musisz tylko trochę poczytać ,popytać okolicznych mieszkańców, poszperać tu i tam , sam tak zaczynałem i odkryłem przez to dużo ciekawych miejsc i niezliczoną ilość opowieści !
Napisano
Dzięki wielkie za odpowiedź :) pytam starszych ludzi i dowiaduje się coraz więcej . Lecz dalej nie mam miejsc gdzie coś można ciekawszego odkryć ? :) Jutro (28.12.11) wyruszam także do Tarnobrzega do lasu na Dzikowie podobno tam tez jakieś walki się toczyły :) ?
Napisano

Na Dzikowie byłem lecz nic nie znalazłem tylko same okopy ok 6m na 4m wielkości i na 2 m głębokości lecz to raczej po przebywających tam czołgach z tego okresu . Na Dzikowie odkryłem legendarne zbiorniki na paliwo które wdać za zdjęciu . Jeśli chodzi o sprzęt to lipa bo kupiłem jako nowicjusz za 200 zł chiński . Lecz w kwietniu kupuje za 550 zł wykrywacz TRAPER. http://allegro.pl/traper-najglebszy-polski-wykrywacz-metali-producen-i2012103124.html co o nim myślicie

Napisano
Ja troche inaczej bo teraz narazie odpoczywam bo niedawno wrociłem z zagranicy:)).Moze jak kiedyś bedziesz miał czas i oczywiście pogoda na to pozwoli to moze byśmy sie wybrali na jakieś kopanko?
Napisano
Moje gg 32262609 to wszystko zależy od paba88 bo ja nie posiadam samochodu i czy będzie mieć czas ja mam go narazie sporo a potem może być róznie:)).Jak cos to maciek pisz na gg:))
Napisano
Sobota ok tylko po południu by mi pasowało bo mam szkołe w sobote i mam egzaminy.A jeszcze po powrocie musze sprawdzić sprzęt czy jest z nim ok ale to mały problem:))
  • 3 weeks later...
Napisano
Witam,

Jestem z okolic Tarnobrzega i też już od jakiegoś czasu interesuję się historią naszych okolic podczas 2 wojny.
Miejsc w naszych okolicach jest bardzo dużo na wykopki, okopy ziemianki. Mogę zdradzić, że blisko tbg wykopano w bdb stanie pps 43 i mosina.
Sprzęt jaki posiadam to Proxima 4.0 . Chętnie wybrałbym się na wspólne wykopki. Auto też mam
Napisano
Jestem za :) no pogoda nie jest rewelacja ale ziemia przynajmniej nie zamarznięta :p pozostaje ustalić kiedy ilość osób no i najważniejsze - miejscówka.
Napisano
Jasne miejscówke się ustali:)).Ja z paba i macka znam osobiście tylko nie ma ich na gg.Tylko ja i mackiek nie mamy samochodu:((

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie