Patp Napisano 17 Grudzień 2011 Autor Napisano 17 Grudzień 2011 Może ktoś mi coś powie na temat tego guzika. Magnes nie przyciąga. Średnica ok. 26 mm.
Patp Napisano 18 Grudzień 2011 Autor Napisano 18 Grudzień 2011 Dzięki, ale data niestety nie pomogła mi wyszukać pochodzenia guzika. Mógłby ktoś mi coś więcej napisać o nim, aby ułatwić mi poszukiwanie. Z góry dziękuję.
Martian Napisano 18 Grudzień 2011 Napisano 18 Grudzień 2011 Mam dwa, bardzo podobne, praktycznie identyczne. Na niemieckim forum zidentyfikowali jako XVIII wieczne. Gdzie znalezion...;)?Niestety nie mogę znaleźć tablicy a hasła zapomniałem...
Patp Napisano 18 Grudzień 2011 Autor Napisano 18 Grudzień 2011 Guzik znalazłem w środkowych Niemczech. Przeszukałem kilka internetowych katalogów ale niestety nic nie znalazłem.
slawgo Napisano 19 Grudzień 2011 Napisano 19 Grudzień 2011 Guzik ażurowy, ozdobny, cywilny. Ja bym datował go na XVIII wiek. O identyfikacji producenta można tylko pomarzyć. Miłe znalezisko gratuluję.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.