marcinodkrywca Napisano 15 Grudzień 2011 Autor Napisano 15 Grudzień 2011 Witam jest ktos w stanie rozszyfrowac co znajduje sie na tych zdjeciach?
kaz41 Napisano 15 Grudzień 2011 Napisano 15 Grudzień 2011 2. Kształt linii przypomina okop ,ale coś on jakby chudawy ..w oddali jest rzeka?
Pablo.wpl Napisano 15 Grudzień 2011 Napisano 15 Grudzień 2011 wiele okopów widziałem ... widzieliśmy ...ale to co masz na zdjęciu to też dołki po.... poszukiwaczu
Mr.Vegas Napisano 15 Grudzień 2011 Napisano 15 Grudzień 2011 Jeśli w pobliżu przebiega leśna droga, te dziury są po to aby nie wyjeżdżać np. traktorem poza wyznaczoną drogę. Pozdro PS. Często spotykałem takie u mojej okolicy.
robert_k Napisano 20 Grudzień 2011 Napisano 20 Grudzień 2011 Są to zwykłe dołki zbierające wodę w celu obniżenia jej poziomu, stosowane na terenach podmokłych lub okresowo podmokłych.Przy zbyt dużej ilości wody drzewa by tego nie wytrzymały, jest więc to typowy przykład zabiegu melioracyjnego i nic więcej. pozdrawiam
Barson1 Napisano 20 Grudzień 2011 Napisano 20 Grudzień 2011 W takich dziurach leśnicy gromadzą sadzonki....
robert_k Napisano 20 Grudzień 2011 Napisano 20 Grudzień 2011 Jasne:) doły na sadzonki są zlokalizowane w sąsiedztwie powierzchni przeznaczonej do sadzenia i jest ulokowany w jednym miejscu, a nie dziura na dziurze:) Kształt zwykle prostokątny lub zbliżony do niego a wielkość dopasowana do ilości sadzonek,niejednokrotnie obłożone gałązkami zabezpieczającymi sadzonki przed słońcem.Pozostaję przy tym, że są to zwykłe dołki w celu osuszenia terenu.
Barson1 Napisano 20 Grudzień 2011 Napisano 20 Grudzień 2011 Badź co badź ....okopu to nie przypomina. Jak nie sprawdzisz wykrywka to nie nie dowiesz.
kaz41 Napisano 20 Grudzień 2011 Napisano 20 Grudzień 2011 A ja znam takie drzewa, które bardzo lubią tereny podmokłe i nadają się do wędzenia kabana,zbieranie wody w takie dołki nic nie da...Trza by było odprowadzić ją rowem ze spadkiem daleko daleko daleko....
Lonewolf Napisano 20 Grudzień 2011 Napisano 20 Grudzień 2011 Co to jest za teren? Nie ma w okolicy jakiegos zamknietego zakładu przemysłowego, moze torowisko? U mnie taki cos widywałem na rasach" nieczynnych przewodów energetycznych nawet w okolicach lasów. Złomierze wykopywali kable z ziemi i mniej wiecej tak to wygladało, szerokosci łopaty.
macbaton Napisano 21 Grudzień 2011 Napisano 21 Grudzień 2011 To pewnie miejsca po wykopaniu trufli :)
wino39 Napisano 22 Grudzień 2011 Napisano 22 Grudzień 2011 Wy sie tam znata...Doć to są wykopy pod ławy funadmentowe dla jednej z tajnych fabryk V2. Potem wszystko miało być zakopane, a na powstałej górze miała stanąć klasztor templariuszy.Dobra przepraszam, ale nie mogłem sie powstrzymać.AhahahPZdr
karabin Napisano 23 Grudzień 2011 Napisano 23 Grudzień 2011 Ten ,,okop,, to zapadnięta lisia nora,bądź też rozkopana przez ludzi za złodziejem kur.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.