werewolf Napisano 12 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 12 Grudzień 2011 witammiałem sklejone monety niektóre były już tylko rdzą i po rozklejeniu zostawiły swoje resztki na 2 monecie jak to usunąć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 12 Grudzień 2011 Share Napisano 12 Grudzień 2011 Hmmm chyba dobry pomysł ale nie jestem pewien moczenia w ropieprzez tydzien/2 i rozmieknie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 12 Grudzień 2011 Share Napisano 12 Grudzień 2011 Ropa dobra,tyle że dłuuuuugo to trawa.Alternatywą było by delikatne wypalenie,jednak do monet nie przejdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 13 Grudzień 2011 Share Napisano 13 Grudzień 2011 Elektroliza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 13 Grudzień 2011 Share Napisano 13 Grudzień 2011 Dluggie racja, ale efekt jest :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manierka Napisano 18 Grudzień 2011 Share Napisano 18 Grudzień 2011 tylko ze elektroliza usunie patyne i monetka bedzie czysta do bylu jak z mennicy straci swój urok i wartość dlatego ja bym w ostateczności lepiej moim zdaniem jak jest troszke tej rdzy moczyc w oleju z oliwek i powoli delikartnie usuwac recznie do kazdego przypadku podchodzi sie inaczej ale nie widze tej monetki wiec nie wiem co polecic po elektrolizie wyjdzie tez miedz jesli to sreberko wypieki moga wyjść lub koloru miedzi dostanie pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manierka Napisano 18 Grudzień 2011 Share Napisano 18 Grudzień 2011 jest jedna zasada co nadle to po diable pozdr:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.