Vincent66 Napisano 4 Grudzień 2011 Autor Napisano 4 Grudzień 2011 Witam. Czy mógłby ktoś z Was opisać i wydatować ten bagnet? 1898/05 n.A.? Z tego co znalazłem producent wytwarzał maszyny do szycia w latach od 1871 do 1904. Brak bicia Gebr. Hartkoff, Solingen. Błąd w sztuce? Popularny okaz czy tez nie?
torba5 Napisano 4 Grudzień 2011 Napisano 4 Grudzień 2011 L.O. Dietrich & Co Vesta - Nahmaschinenfabrik Altenburg w Turyngii 1915-1945 bagnety produkowali podczas I Wojny
Vincent66 Napisano 4 Grudzień 2011 Autor Napisano 4 Grudzień 2011 Dokładnie tak. Tuż przed śmiercią założyciela zmienili lekko nazwę. Bagnety produkowali tylko w okresie I wojny i czy przez wszystkie jej lata?
Vincent66 Napisano 4 Grudzień 2011 Autor Napisano 4 Grudzień 2011 Rozumiem... Żadkość ten bagnet to chyba nie jest?
por.pil.020 Napisano 4 Grudzień 2011 Napisano 4 Grudzień 2011 Moim zdaniem raczej rzadki (ale znowu nie jakiś mega rzadki). Ładny stan.
torba5 Napisano 4 Grudzień 2011 Napisano 4 Grudzień 2011 Stan jest mocno średni,dużo wżerek brak pochwy w tym wydaniu szału nie ma ,producent mniej popularny ale spotykany na rynku kolekcjonerskim
por.pil.020 Napisano 4 Grudzień 2011 Napisano 4 Grudzień 2011 Pochewkę można dokupić bez problemu. Niby masz rację, ale zobacz, wygląda na to że nie był polerowany ani szlifowany. Jak dla mnie jest OK. Ja znacznie bardziej cenię bagnety w orginalnym stanie, naruszone co najwyżej przez naturę (czytaj niewielka korozja), niż przez człowieka (czytaj: polerowanie, szlifowanie przez fachowca" i/lub znawcę")
Vincent66 Napisano 4 Grudzień 2011 Autor Napisano 4 Grudzień 2011 Czyli nie jest tak źle z popularnością. Zaczynam dopiero przygodę z bagnetami ale tego producenta nie znalem. Na zdjęciach wygląda to może na wżery ale to bardziej mi wygląda na plamy. Znawcą nie jestem więc mogę się mylić. Zjaśniały trochę po przetarciu pastą Tempo. Pod palcami czuć gładką powierzchnie.
Pytanie
Vincent66
13 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.