dino73 Napisano 2 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 2 Grudzień 2011 Kolejny przykład jak się w Polsce dba o zabytki http://polskalokalna.pl/wiadomosci/malopolskie/krakow/news/zniszczenia-w-sasiedztwie-zabytkowego-kosciola,1729454,3320, zawsze mnie takie rzeczy bulwersują wiadomo chodzi o kasę inwestor itp.Ale na nagłaśnianie w mediach jak się złapie poszukiwacza na zaoranym co ma parę wytartych monet to jest kasa i wielka sensacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dino73 Napisano 2 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 2 Grudzień 2011 zapomniałęm dopisać na zaoranym polu:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek250 Napisano 7 Grudzień 2011 Share Napisano 7 Grudzień 2011 wytarte monety.. to nic...gorzej jak się ma wytarte kalesoniaki bo nie wiadomo skąd one pochodzą , może a morze....!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolczyk96 Napisano 8 Grudzień 2011 Share Napisano 8 Grudzień 2011 Witam kolegów!Ja też jestem zbulwersowany takimi praktykami i kompletnym brakiem reakcji ze strony urzędu wojewódzkiego konserwatora zabytków i jego samego. /Piszę z małej litery te nazwy urzędów bo przez takie działanie czyli jego brak nie zasługują na dużą/.Zainteresowanych tematem zapraszam do portu w Gdyni. Jakoś przemilczałem wyburzenie magazynu nr.5 będącego w dobrym stanie i utworzenie na jego miejscu składu węgla/nabrzeże Polskie/.Ale wyburzenie budynków słynnej olejarni,łuszczarni ryżu na nabrzeżu indyjskim jest przestępstwem! Nie wydaje mi się aby tu i teraz nam niestety panujący konserwator zabytków,zapoznał się z ustawą o ich ochronie.Pozdrawiam!Marek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.