Tomax Napisano 29 Listopad 2011 Autor Napisano 29 Listopad 2011 Znaleziony w pobliżu okopu z 1 W.Św. Nie ukrywam, że początkowe ciśnienie było duże, podejrzewane srebro, ale zbyt miękkie, widać zarysowania kluczem (moje...). Widoczne przełamanie, jakby połowa czegoś" Co to może być? Po co to wojaki topili?
Tomax Napisano 29 Listopad 2011 Autor Napisano 29 Listopad 2011 Znaleziony w pobliżu okopu z 1 W.Św. Nie ukrywam, że początkowe ciśnienie było duże, podejrzewane srebro, ale zbyt miękkie, widać zarysowania kluczem (moje...). Widoczne przełamanie, jakby połowa czegoś" Co to może być? Po co to wojaki topili?
karabin Napisano 29 Listopad 2011 Napisano 29 Listopad 2011 Mogła to być jakaś figurka lub cokolwiek,nie koniecznie wojaki topili,wystarczy że zagubiona powiedzmy figurka dostała ognia z pożaru i stopiła się. Sn i Pb mają małe temperatury topnienia więc problemu ze stopieniem nie ma.
huk 100 Napisano 29 Listopad 2011 Napisano 29 Listopad 2011 muszę ci przyznać że na początku zlekceważyłem twój wątek ale kiedy przeczytałem twój post faktycznie bardzo ciekawa bryłka jestem pod wrażeniem i zdaje sobie sprawę że jak piszesz ciśnienie było duże - moje szczere gratulacje - a może kolega by stworzył jakiś nowy wątek o bryłkach ? chętnie będę odwiedzał taki dział , już słyszę te śmiechy kolegów a ja naprawdę tak ze spontanem :):) -darz bryłki -pozdro
Pytanie
Tomax
Znaleziony w pobliżu okopu z 1 W.Św. Nie ukrywam, że początkowe ciśnienie było duże, podejrzewane srebro, ale zbyt miękkie, widać zarysowania kluczem (moje...). Widoczne przełamanie, jakby połowa czegoś" Co to może być? Po co to wojaki topili?
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.