platan 1 Napisano 24 Listopad 2011 Autor Napisano 24 Listopad 2011 WitamOtrzymałem taką oto kurtkę mundurową.Chciał bym się dowiedzieć z których lat może ona pochodzić.Na mankietach ma czerwone wypustki, guziki metalowe z orłem bez korony, na klapce górnej kieszeni odznaka Grunwald-Berlin.Proszę o pomoc
cobra10225 Napisano 25 Listopad 2011 Napisano 25 Listopad 2011 Dokladnie ta kurtka pochodzi z lat 1949-1960, byla ona uzywana po 1960 ale bez czerwonych ''amarytowych'' wypustek. :) Odulnie fajny fancik z LWP, dosyc zadko ten rodzaj sie trafia ...
platan 1 Napisano 24 Listopad 2011 Autor Napisano 24 Listopad 2011 WitamOtrzymałem taką oto kurtkę mundurową.Chciał bym się dowiedzieć z których lat może ona pochodzić.Na mankietach ma czerwone wypustki, guziki metalowe z orłem bez korony, na klapce górnej kieszeni odznaka Grunwald-Berlin.Proszę o pomoc
cobra10225 Napisano 16 Styczeń 2012 Napisano 16 Styczeń 2012 Pokaz zdjecie jak mozesz, bo spodni do niej jeszcze nie widzialem.
Pytanie
platan 1
Witam
Otrzymałem taką oto kurtkę mundurową.
Chciał bym się dowiedzieć z których lat może ona pochodzić.
Na mankietach ma czerwone wypustki, guziki metalowe z orłem bez korony, na klapce górnej kieszeni odznaka Grunwald-Berlin.
Proszę o pomoc
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.