msolek Napisano 3 Listopad 2011 Autor Napisano 3 Listopad 2011 Zbliżenie najfajniejszego z fantów, na dole jest napis: Królowo Korony Polskiej Módl Się Za Nami" zrobione chyba z mosiądzu ?
bobi10 Napisano 6 Listopad 2011 Napisano 6 Listopad 2011 Super znajdki i teren , też widać że obiecujący . Życzę dalszych sukcesów .Pozdrawiam .
msolek Napisano 7 Listopad 2011 Autor Napisano 7 Listopad 2011 Kolejna wyprawa i znów trochę drobiazgów
msolek Napisano 7 Listopad 2011 Autor Napisano 7 Listopad 2011 Guziczek z kotwicą, z tego co wyczytałem to Pruski
msolek Napisano 7 Listopad 2011 Autor Napisano 7 Listopad 2011 Na części od zegara znak producenta Gustav Becker
stock84 Napisano 7 Listopad 2011 Napisano 7 Listopad 2011 Mam taką samą tabliczke nie z wykopu, wykonana jest z mosiądzu.Napisz coś przyjacielu na temat wymiarów i czy ma z tyłu sygnature Mennicy Państwowej.Na podstawie sygnatury z dokonałem wydatowania jej na lata 1924-1927.Jeżeli możesz to dodaj fotki w lepszej rozdzielczosci.Pzdr
msolek Napisano 7 Listopad 2011 Autor Napisano 7 Listopad 2011 Wymiary to 40mm x 28mm, żadnego bicia z tyłu nie widzę, możliwe że powierzchnia jest zbyt zniszczona. Jeśli wiesz coś więcej na temat tego obrazka lub gdzie znalazłeś info na jego temat to będę wdzięczny za odpowiedź. pozdrawiam
msolek Napisano 7 Listopad 2011 Autor Napisano 7 Listopad 2011 Prawy górny róg ( na zdjęciu prawy dolny ) jest taki zaśniedziały, czy to może tam powinno być bicie ?
patton12 Napisano 7 Listopad 2011 Napisano 7 Listopad 2011 Moim zdaniem jak na początek całkiem nieźle. Jak się uda to ja swój pierwszy raz" będę miał w piątek z nowiusieńkim magnesem neodymowym 70x30. Życzę powodzenia dalszych poszukiwaniach.
stock84 Napisano 8 Listopad 2011 Napisano 8 Listopad 2011 Informacje znalazłem w internecie.Trzeba troche poszperać i wyciągnąć wnioski z niektórych danych. Wejdź np na strone Mennicy Państwowej itd.Korzystałem także z własnej wiedzy.Moja ma wymiary 90-60mm wiec jest troche większa.Bicie jest na tyle głębokie i duże, że jeżeli by było to byłoby je widać.Na twojej nie ma.Tabliczka służyła jako kieszonkowa ikonka lub jako obrazek, który możnabyło powiesić na ściane - w mojej jest dodatkowy wieszaczek który zakładało się od tyłu na wcisk(zapodam fotki wkrótce).Twoja jest chyba za mała aby miała również takie zastosowanie.Niemniej wzór ten sam.Gratuluje bardzo ładna rzecz.Pozdrawiam
stock84 Napisano 8 Listopad 2011 Napisano 8 Listopad 2011 Proszę:http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=681707#1192400
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.