Skocz do zawartości
  • 0

Pociski

kamilw96

Pytanie

Napisano

Witam kolegów na wczorajszym wypadzie znalazłem kilka pocisków różnego kalibru czy ktoś wie od czego mogą być?

nr.1 ma 1,1 cm. długości,
nr.2 ma 1,5 cm.
nr.3 ma 1,9 cm.
nr.4 ma 2,9 cm.
nr.5 ma 3,9 cm.

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Poszukaj lepszych okazów. Nie warto brać wszystkiego co w ręce wpadnie bo szkoda zdrowia. 1 i 3 oczyść delikatnie i poszukaj wątków o pociskach ołowianych. Pocisków a takim stanie jak 5 nie bierz szkoda czasu na nie - może to być Mosin jak i Mauser. No chyba, ze jak niektórzy starzy wyjadacze polujesz ba złom za który można coś kupić. Tak na marginesie - Hebda - widziałem tych co nie jeden dołek wykopali" i brali gorsze rzeczy niż ci co pierwszy raz poszli na wykopki więc wybacz ale przytyk co do stażu wydaje się niepotrzebny a i modowi tym bardziej nie przystaje.
Napisano
Kolego,po takich stanach jak 5.ciężko wywróżyć co toto jest,ja rozumiem że to pierwsze ale takiego badziewia poprostu się nie zabiera. Nie dość że ten 5 jest zarościały to nie wiadomo jaki syf może kryć w środku.Osobiście nigdy nie zabieram ze sobą czegoś czego 100% nie rozpoznaję. Warto abyś wiedział że pociski karabinowe też były ,,faszerowane,, różnymi substancjami.
Pzdr
Napisano

Witam kolegów na wczorajszym wypadzie znalazłem kilka pocisków różnego kalibru czy ktoś wie od czego mogą być?

nr.1 ma 1,1 cm. długości,
nr.2 ma 1,5 cm.
nr.3 ma 1,9 cm.
nr.4 ma 2,9 cm.
nr.5 ma 3,9 cm.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie