Landszaft Napisano 31 Październik 2011 Autor Share Napisano 31 Październik 2011 mam pytanie czy ktoś wykorzystywał do czyszczenia aluminium kwas ortofosforowy. Znajomy powiedział że doskonale rozpuszcza tlenki aluminium - tak zwaną dziką białą śniedź która nie zdjęta powoduje całkowite utlenienie się aluminium, przy czym nie wchodzi w reakcję z czystym aluminium. Przyznam się nie próbowałem bo nie wiem gdzie można taki kwas kupić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herman1984 Napisano 1 Listopad 2011 Share Napisano 1 Listopad 2011 Ten kwas to jeden ze składników fosolu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Landszaft Napisano 1 Listopad 2011 Autor Share Napisano 1 Listopad 2011 to wiadomo, jak i jest to składnik Coca Coli i produktów spożywczych. Też umiem czytać wikipedię. Pytanie gdzie to kupić ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bert.F Napisano 1 Listopad 2011 Share Napisano 1 Listopad 2011 witam,w lublinie firma stanlab ul k.olszewskiego 12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.