Graudenz 18 Napisano 27 Grudzień 2011 Napisano 27 Grudzień 2011 Partyzancik kolejny romb niebiesko biały z tej samej okolicy co poprzedni? Mensguth6 możesz zrobic zdjęcie zapięcia i opisac barwy po na zdjęciu nie bardzo są widoczne, jaki rejon znalezienia? jakiś kontekst znaleziska? napisz wymiary swojego rombuCarabus, masz może jakieś informacje, zdjęcia, opisy że takowe znaczniki były? Temat robi się coraz ciekawszy
carabus Napisano 28 Grudzień 2011 Napisano 28 Grudzień 2011 Graudez 18 - kiedyś szukając róznych dziwnych rzeczy po wioskach trafiłem do chłopa - chciał sprzedać mi uprząż końską - twierdził że jest orginalna kawaleryjska i na dowód tego pokazywał przytwierdzony do uzdy taki sam znaczek - twierdził że po walkach ułatwiało to odnajdowanie koni które straciły ułanów. Również kilka lat temu na kole w Warszawie widziałem goscia który sprzedawał uzdę - również z identyfikatorem" pułkowym. Czy było to coś oficjalnego refulaminowego czy taki patent" ułatwiający życie - trudno powiedzieć - choć w kontekście tych dwóch które widziałem i Waszych zaczyna tworzyć się logiczna całość
shadowN Napisano 29 Grudzień 2011 Napisano 29 Grudzień 2011 W.g. moich informacji regulamin z którym Wojsko wyszło na Wojnę zakazywał w W.P. noszenia jakichkolwiek oznak przynależności pułkowej przy mundurze polowym oraz wyposażeniu.Od kawalerii specem nie jestem, natomiast nigdy nie spotkałem przedmiotu, o którego istnieniu mówisz Carabus.Jeśli faktycznie tak było, to badaj temat do upadłego..Ja wertuję dalej szkolnictwo wojskowe i idzie jak krew z nosa..
Partyzancik Napisano 15 Styczeń 2012 Autor Napisano 15 Styczeń 2012 Graudenz 18, tak, 2 romby zostały odnalezione w jednej miejscowości
norman33 Napisano 4 Listopad 2013 Napisano 4 Listopad 2013 Mój wyszedł w Błądzimiu wśród polskich wystrzelonych łusekhttp://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=724652#1630976
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.