d0min Napisano 24 Październik 2011 Autor Share Napisano 24 Październik 2011 Witam, niedawno zakupiłem szelki SS, takie jak na tym zdjeciu http://www.abteilung7.org/obrazy/mund_wyp/szelki.jpg jednak nie mam pojecia jak je zakladac, przede wszystkim nie wiem jak skonfigurowac te dwa paski z przedu. Proszę o pomoc nowicujuszowi i z góry dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snajper-s1 Napisano 24 Październik 2011 Share Napisano 24 Październik 2011 Co tu jest do konfiguracji? Podpinasz pod d-ringi i tak podciżgasz, żeby nie latało zbytnio/ściskało za bardzo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dimmu66 Napisano 24 Październik 2011 Share Napisano 24 Październik 2011 Tylni szelka -wiadomo-hakiem za pas. Przednie również za pas ewentualnie jeśli masz ładownice(np mauser czy mp40) to za d-ringi(oczka) przy ładownicach. Paski z d-ringami(te bez haków) służą do mocowania plecaka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dimmu66 Napisano 24 Październik 2011 Share Napisano 24 Październik 2011 A tak na marginesie = po czym wnosisz , że to szelki SS? Nie słyszałem aby SS miało na wyposażeniu jakiś szczególny rodzaj szelek- dla wszystkich formacji były takie same Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barson1 Napisano 24 Październik 2011 Share Napisano 24 Październik 2011 Można przednie podpiąć do ładownic. Są i tacy dla których wszystko co wyglądaj ka niemieckie jest SS.... Reguluj tak żeby dobrze na tobie leżały. Jeżeli chcesz być ortodoksyjny zajrzyj do regulaminu jeżeli masz wątpliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.