Spalice Napisano 23 Październik 2011 Autor Napisano 23 Październik 2011 Witam.Wczoraj znalazłem taką wpinkę.Wykonana jest z cynku,jej średnica to 28mm.Na zdjęciu widać łuszczącą się białą farbę.Z początku myślałem,że to jakaś WHW,ale po przejrzeniu forumowych zdjęć nie znalazłem takiej.
Spalice Napisano 24 Listopad 2011 Autor Napisano 24 Listopad 2011 Po przewertowaniu netu-nic.Ma ktoś jakieś pomysły?Intryguje mnie przeznaczenie tej wpinki.E=Emma,Erich,Ernest?
lysy452 Napisano 25 Listopad 2011 Napisano 25 Listopad 2011 a może coś w rodzaju przepustki dla np E- Estończyka,mam podobny emblemacik z literka P-Polak,który był przepustka z obozu pracy Lamsdorf do huty mala-panew w Ozimku,jedyna różnica jest taka ze moja przepustka posiada w miejscu zapięcia nr.pozdrawiam
Spalice Napisano 26 Październik 2011 Autor Napisano 26 Październik 2011 Dolny śląsk,była baza luftwaffe.
Spalice Napisano 25 Październik 2011 Autor Napisano 25 Październik 2011 Po przewertowaniu kilkuset zdjęć WHW nic:(Ma ktoś jakieś pomysły?
Spalice Napisano 23 Październik 2011 Autor Napisano 23 Październik 2011 Witam.Wczoraj znalazłem taką wpinkę.Wykonana jest z cynku,jej średnica to 28mm.Na zdjęciu widać łuszczącą się białą farbę.Z początku myślałem,że to jakaś WHW,ale po przejrzeniu forumowych zdjęć nie znalazłem takiej.
kopijnik2 Napisano 25 Listopad 2011 Napisano 25 Listopad 2011 trzy lub cztery lata temu na forum było...z tego co pamiętam - coś z obsługą naziemną lotniska...
Spalice Napisano 23 Październik 2011 Autor Napisano 23 Październik 2011 Jedyne napisy to:Ges Gesah-wzór zastrzeżony.Proszę o pomoc.
Swiety82 Napisano 25 Październik 2011 Napisano 25 Październik 2011 może jakaś informacja odnośnie miejsca znalezienia? Okolice...
Pytanie
Spalice
Witam.
Wczoraj znalazłem taką wpinkę.Wykonana jest z cynku,jej średnica to 28mm.Na zdjęciu widać łuszczącą się białą farbę.
Z początku myślałem,że to jakaś WHW,ale po przejrzeniu forumowych zdjęć nie znalazłem takiej.
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.