adrian950 Napisano 19 Październik 2011 Autor Share Napisano 19 Październik 2011 WitamChciałem się zapytać czy da się przedmiot mosiężny który został posrebrzony,nałożyć patyne ? np. Zieloną ?Czy na posrebrzanie nie da rady ?Pozdrawiam Adrian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sigis3 Napisano 19 Październik 2011 Share Napisano 19 Październik 2011 Witam, a co chcesz osiągnąć, bo problem dość dziwny.Po to przedmiot został posrebrzony, żeby nie korodował, czyli, żeby nie wytworzyła się m.in. patyna szlachetna. Bez usunięcia srebrzenia raczej się nie da.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traper6 Napisano 22 Październik 2011 Share Napisano 22 Październik 2011 Spróbuj zanurzyć przedmiot w surowym żółtku z jajek.Jeżeli przedmiot jest zbyt duży to wysmaruj go żółtkiem i zostaw na kilka dni.Mówię to na podstawie tego że jajek nie powinno sie jeść srebrnymi sztućcami, gdyż szybko patynują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 22 Październik 2011 Autor Share Napisano 22 Październik 2011 O_O Spróbuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 6 Listopad 2011 Autor Share Napisano 6 Listopad 2011 Witam Odgrzewam temacik, nauczyłem się dzieki wam głównie już robić szutczna patyne :)Lecz np. Kupiłem sobie szturmowke posrebrzną i jak ją mogę zrobić aby wkaponowac w oryginały :) ??Słyszałem o opalaniu nad świeczką ale to brzydko wyglada Pozdrawiam Adrian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.