Horseman Napisano 2 Czerwiec 2015 Napisano 2 Czerwiec 2015 Nie mam konkretów @rkorzen,mieszkam od niedawna w okolicy,szperam,pytam,ale większość to plotki,pogłoski,etc.Świadkowie nie żyją,a jeśli nawet żyją to Bóg wie gdzie i nie chcą zbyt wiele mówić.
borow75 Napisano 24 Październik 2015 Napisano 24 Październik 2015 Witam.Korzystajac z wiedzy ktora posiadaja uzytkownicy tego forum chcialbym uzyskac informacje dotyczaca dzialalnosci Zachariasza Tarnowskiego KOMENDA POWIATU NZW BIELSK PODLASKI.
arushi Napisano 27 Marzec 2017 Napisano 27 Marzec 2017 Dzień dobry zobaczyłem ten wątek i się zarejestrowałem. Ponieważ interesuje mnie informacja czy gdzieś pojawiło się nazwisko Ludwika Maksymowicza albo Ludwika Maksimowicza. Tyle wiem że działał w partyzantce nie mam informacji w której organizacji. Zamieszkały przed wojną w koloni Bodaki.
wig201 Napisano 9 Kwiecień 2018 Napisano 9 Kwiecień 2018 Ludwik Maksymowicz był od kwietnia 1940 komendantem Obwodu VII - Boćki Legii Podlaskiej, funkcję objął po Bernardzie Ostrowskim. Jego przełożonym był komendant okręgu Legii Stanisław Korzeniewski ze wsi Lubejki.Tutaj masz sporo dokumentów dotyczących tej organizacjihttp://ltn.lomza.pl/wp-content/uploads/2015/10/studiaXXIII.pdf
Paluch 7 Napisano 19 Luty 2020 Napisano 19 Luty 2020 Dziękuję za ostatnie informacje. Następne pytanie, -mój dziadek,ojciec mamy Mazur Stanisław zam.wieś Stadniki koło Ostrożan prawdopodobnie był był czynnym członkiem AK.Zmarł nie pozostawiając nam żadnych informacji.Do końca życia zachował wszystko w tajemnicy.Może są jakieś informacje o nim.Gdzie szukać żródeł.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.