Skocz do zawartości
  • 0

Klamra, ale jaka?

adi72

Pytanie

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
być może że się mylę :) nie mam materiału porównawczego może to rodzaj klamry paradnej ? tylko nie wiem czy producent wypuścił by krzywo przylutowaną nakładkę tak mi się wydaje patrząc na rewers - zresztą to też nic nie znaczy -pozdro
Napisano
To klamra dla ludzi wierzących. Samodzielnie wykonane naśladownictwo klamry telegrafistów. Obiektywna weryfikacja oryginalności, tj. wykonania w epoce", jest praktycznie niemożliwa - dlatego pozostaje ci tylko wiara, że to naprawdę oryginał ze strychu.
Napisano
Czyli mam oryginalną klamrę niemieckich telefonistów z epoki.W to wierzę bez ściemy, jest to wersja ostateczna i nie podważalna, i tej wersji bedę się trzymał :)
Jak widzę po wpisach Szanownych Kolegów, jest to raczej żadki fant...
Pozdrawiam.
Napisano
Klamra saksońska jest obiektywnie rzadsza od np. pruskiej, nawet w wersji standardowej". Klamra saksońskich telegrafistów jest więc jeszcze większą rzadkością. W dodatku twoja mogła zostać wytworzona w jednym egzemplarzu, więc statystycznie jest wręcz unikalna. Tyle o rzadkości. Co do oryginalności, nie wypowiadam się. Kwestia wiary, jak już wspomniałem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie