małrer Napisano 26 Wrzesień 2011 Autor Napisano 26 Wrzesień 2011 Witam panowie. temat był podobny ale daleki od mojego pytania mianowicie:czy argo jest faktycznie głębszy od proximy, chodzi tu o najnowsze modele rutusa argo i proximy zdrów.
Rujewit Napisano 26 Wrzesień 2011 Napisano 26 Wrzesień 2011 Witam ! Jakiś czas temu zastanawiałem się nad zmianą wykrywacza decyzja padła na Rutus'a Argo. Ale zanim go kupiłem napisałem do pana Arkadiusza czym tak naradę różni się on od Proximy i czy warto więcej płacić... W odpowiedzi dostałem takie małe sprostowanie :ARGO posiada: - możliwość ręcznej korekty ustawienia gruntu (PROxima nie),- czułość regulowaną w 48 poziomach (PROxima w 39),- maskowanie krótkich sygnałów (PROxima nie),- 3 rodzaje filtracji do wyboru - filtr podwójny 5.5 Hz, podwójny 9 Hz, filtr poczwórny 12 Hz (PROxima nie),- regulację szybkości analizy sygnałów oddzielnie dla filtrów podwójnych i poczwórnych (PRoxima nie),- zasięg większy od PROximy do 20%.
małrer Napisano 26 Wrzesień 2011 Autor Napisano 26 Wrzesień 2011 dzięki kolego za odpowiedz to mi wystarczy:))zdrów
muchomor Napisano 27 Wrzesień 2011 Napisano 27 Wrzesień 2011 no bardzo ciekawe,wszystkie wykrywki Rutusa są podobne do siebie pod względem nie tylko wyglądu ale i funkcjonalności,lecz Argo się wyróżnia,mnie ciekawi jak to wygląda w praktyce,szczególnie czy filtry poprawiają zasięg i identyfikację celów w stosunku do Proximy?
siwy_49 Napisano 2 Październik 2011 Napisano 2 Październik 2011 Kumpel kupił argo ja mam proxi II. Na polu na razie nie widac różnicy, ani w skutecznosci ani w glębokości. minus argo w stosunku do mojej proximy to brak regulacji podświetlenia (w nocy), ale nie wiem czy proxi w nowej obudowie ma regulacje.
marian1984 Napisano 2 Październik 2011 Napisano 2 Październik 2011 Argo 1.0 ma 100% regulacje podświetlenia, raczej by tego ie zmieniali, co proximy raczej ma mniej funkcji od argo
drakkar Napisano 2 Październik 2011 Napisano 2 Październik 2011 Argo 1.0 regulacja podświetlenia w 10 poziomachArgo 2.0 z tego co pisze w instr. na stronie Rutusa, świeci-nie świeci.
marian1984 Napisano 2 Październik 2011 Napisano 2 Październik 2011 o prosze, dobrze wiedzić.Grunt że jest wybór, ja w f75 nie mam wyboru, świeci na stałe :(
jacekpluszak Napisano 2 Październik 2011 Napisano 2 Październik 2011 marian , przy f75 brak regulacji podświetlenia przy jego pozostałych atutach i świetnych osiągach to żadne zmartwienie , sam jako posiadacz wiesz o tym najlepiej.
jacekpluszak Napisano 2 Październik 2011 Napisano 2 Październik 2011 marian , przy f75 brak regulacji podświetlenia przy jego pozostałych atutach i świetnych osiągach to żadne zmartwienie , sam jako posiadacz wiesz o tym najlepiej.
jacekpluszak Napisano 2 Październik 2011 Napisano 2 Październik 2011 bardzo proszę moda o wywalenie kopii...pierwszy raz podwoiły mi się posty .dziękuję
drakkar Napisano 2 Październik 2011 Napisano 2 Październik 2011 dla nocnych marków, regulacja podświetlenia to bardzo przydatna funkcja.
marian1984 Napisano 2 Październik 2011 Napisano 2 Październik 2011 no właśnie, nie mówie żeby wogóle nie świeciło, ale żeby była regulacja, teraz jest ciemno, chce udeżyć w takie miejsca, gdzie przydało by sie żeby jednak słabiej świeciło.szkoda że o tym nie pomyslał producent. Ale wszystkiego mieć nie można :)
muchomor Napisano 2 Październik 2011 Napisano 2 Październik 2011 siwy_49 ,tak myślałem,że nie będzie większej różnicy w praktyce między Proximą a Argo ani w skuteczności ,ani w zasięgu,więc raczej nie warto zamieniać Proximy na Argo,w Argo2 nie tylko brakuje regulacji podświetlenia,ale i wskaźnika niejednorodności fazy,co jest w Proximie2
FRODO Napisano 23 Sierpień 2014 Napisano 23 Sierpień 2014 Kupując nowy wykrywacz argov3 w zestawie jest cewka dd 29 cm, zatok w proxime juz niema jej w podstawowym zestawie i trzeba ją. Dokupić.Moim zdaniem opłaca się Dopłacić do Argo i mieć cewkę Dd i więcej opcji w ustawieniach.
sniper_bob Napisano 1 Styczeń 2015 Napisano 1 Styczeń 2015 A jak wypada DD29 w trybie mix czy statyk w proximie v5 w porownaniu do standardowej...
krystiano Napisano 21 Luty 2015 Napisano 21 Luty 2015 Miałem proxsime 5 z sądą DD 29 jeżeli chodzi o zasięg to na pewno głębszy niż w standardowej ale jeżeli choidzi o namierzanie drobnicy typu boratynki to lepiej mi się chodziło na standardowej cewce bezbłędnie namierzałem cel może z tą cewką DD było coś nie tak nie wiem nie miałem porównania ale naDD29 często się okopałem zanim precyzyjnie namierzyłem fanta.
Kriczer Napisano 22 Luty 2015 Napisano 22 Luty 2015 z DD na statyku nie pochodzisz, nie nadaje się, nie określisz mniej więcej wielkości fanta nawet
Szukanko Napisano 22 Luty 2015 Napisano 22 Luty 2015 cyt : z DD na statyku nie pochodzisz, nie nadaje się, nie określisz mniej więcej wielkości fanta nawet "Jak zawsze wypisujesz bzdury.
Kriczer Napisano 22 Luty 2015 Napisano 22 Luty 2015 To leć ze statykiem na cewce DD, nagraj filmik pośmiejemy się wszyscy :)
Kriczer Napisano 22 Luty 2015 Napisano 22 Luty 2015 A dobra Szukanko to ty wypisywałeś, że nie posiadam w ogóle rutusa i od lat prowadzę kampanię anty rutusową na odkrywcy cytuję Krinczer - Nie odpowiedziałeś na moje pytanie : dlaczego kupiłeś Argo jak przed zakupem wypisywałeś na odkrywcy ,że jest do du.. ? Skoro miałeś tak złą o nim opinię przed zakupem to po co go kupiłeś ?Fotki Argo pożyczone od kolegi ?Każdy może być niezadowolony z jakiegoś sprzętu i to jego sprawa,ale żeby pisać coś o sprzęcie czy dobrze czy źle to trzeba go naprawdę posiadać.Co do wina to ja wolę dwuletni wino własnej roboty z czerwonej porzeczki bo wiem co piję a te 4 złote to wolę wydać na karton soku na kaca ;)"http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=735559#1726346Sorry ale fanatyzm to choroba...
Szukanko Napisano 23 Luty 2015 Napisano 23 Luty 2015 Taki był z Ciebie operator Argo(jeśli w ogóle go miałeś) jak z koziej d. trąba . Dobrze,że przytoczyłeś mój cytat względem Twoich wypowiedzi w innym wątku bo to akurat nie gra na twą korzyść :) Co do fanatyzmu to nie myśl ,że jak o nim piszesz to oddala się od Ciebie podejrzenie oń.
Kriczer Napisano 23 Luty 2015 Napisano 23 Luty 2015 Koło adoracji Rutusowej, czyli mam rozumieć, że wspaniałość rutusa jest już tak ogromna, że cewka DD nadaje się już dosłownie do wszystkiego, zaśmieconego terenu, na poletka, na lasy i do statyka ? Sumując:-nie posiadam ani nie posiadałem rutusa, zdjęcia miałem od kolegi, foto z moim nickiem to fotoszopka :( ( w ziemi grzebię patykiem ) -prowadzę kampanię anty rutusową ( masoni, rząd USA te sprawy) -z tego co pamiętam jestem wcieleniem kogoś tam z jutuba-Rutus jest najlepszym dostępnym wykrywaczem na rynku, cewka DD nadaje się do wszystkiego -O Rutusie nie można pisać, źle bo jest idealny, gral wśród wykrywaczy no i ten, obraza uczuć religijnych chyba już to jest...Szukanko ja proponuję udać się do psychiatry, bo na psychologa za późno bo to co wypisujesz to jest choroba niestety...Wracając do tematu, niestety o rutusie chyba już nie można napisać czegokolwiek co odbiega od idealizowania tego produktu, nawet tego, że cewka DD nie nadaje się na statyka. Szukanko nagraj filmik w celach edukacyjnych, podeprzyj swoje idealizowane opinie o rutusie gdzie latasz w : 1) W lesie na zaśmieconym terenie z dużą DD2) W terenie gdzie występuje militarka ( last, teren zaśmiecony, odłamki, drobne śmieci ) na statyku ( duża cewka DD ) Ja chętnie zobaczę te fascynujące wyniki z argo.
Szukanko Napisano 23 Luty 2015 Napisano 23 Luty 2015 Podziwiam Twoją zdolność do samodzielnego nakręcania się nad tematem.Zachowujesz się jak słuchacze pewnego radia którzy utrzymują,że są prześladowani przez pewną Niemiecką stację telewizyjną.Jesteś zbyt rozemocjonowany i pobudzony jak na godzinę 22:53:23 a tu trzeba zaraz iść spać :)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.