Skocz do zawartości
  • 0

Brązowe skórzane rękawice z mankietem

Marcel M.

Pytanie

Napisano

Rękawice skórzane jak na foto . Najprawdopodobniej cywilne choć nie wykluczam ich wojskowego pochodzenia . Oczywiście szukałem w necie ale do końca nie udało mi się za wiele ustalić .

Znalazłem zdjęcie podobnych dla załóg wozów bojowych LWP , ale te miały tylko cztery palce . Czy takich rękawic uzywano też w LWP ? Bardzo by mnie to ucieszyło gdyby tak było . Wewnątrz wyściełane futerkiem , ale czy naturalnym czy sztucznym tego nie wiem .

Foto 1

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Bardzo Kolegom dziękuję . Czyli tak jak się spodziewałem , cywilne . Na wojskowych były by jakieś pieczęcie , sygnatury a na tych nie ma nic takiego .

Pozdrawiam
Napisano

Rękawice skórzane jak na foto . Najprawdopodobniej cywilne choć nie wykluczam ich wojskowego pochodzenia . Oczywiście szukałem w necie ale do końca nie udało mi się za wiele ustalić .

Znalazłem zdjęcie podobnych dla załóg wozów bojowych LWP , ale te miały tylko cztery palce . Czy takich rękawic uzywano też w LWP ? Bardzo by mnie to ucieszyło gdyby tak było . Wewnątrz wyściełane futerkiem , ale czy naturalnym czy sztucznym tego nie wiem .

Foto 1

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie