bjar_1 Napisano 11 Marzec 2004 Napisano 11 Marzec 2004 Moje są poprostu poprzyczepiane na wbitych w ścianę gwoździkach.pzdrbjar_1
Kolekcjoner (Marek Z) Napisano 11 Marzec 2004 Napisano 11 Marzec 2004 Witam,moje bagnety wiszą na stalowej kratownicy o wymiarach oczka" 20 cm x 25 cm. Wykonana jest ona z pospawanych prętów stalowych o średnicy ok. 1 cm i pomalowana farbą. Uważam to rozwiązanie za bardzo funkcjonalne - umożliwia ono bez żadnych problemów umieszczanie nowo nabych eksponatów we właściwym miejscu uporządkowanej ekspozycji. Wystarczy trochę poprzesuwać i gotowe :-)Pozdrawiam,Marek
Gość Napisano 11 Marzec 2004 Napisano 11 Marzec 2004 Najlepiej zrób sobie małą gablotke do powieszenia na ścianie. Niewiele bedzie kosztowała, a jest najlepsza. Eksponaty się nie kurzą, a i sama gablota może wygladać dekoracyjnie. Samo drewno drogie nie będzie, szkło też. Wyłóż ją aksamitem(kilka złotych), pod aksamit daj jakiś puszysty materiał, żeby wyglądało na pomarszczone. I to wszystko. Moim zdaniem to najlepsza metoda. Wieszanie na gwoździach jest moim zdaniem mało profesjonalne" ;-)
Frozzer Napisano 11 Marzec 2004 Napisano 11 Marzec 2004 a ja bym ci polecil wykonanie z dreewna czegos na styl deseczki, do umieszczania poroza, oczywiscie w wiekszych wymiarach :). moze byc na styl tarczy herbowej itpmozesz wtedy wbijac gwozdziki bez strachu o sciane, no i ladnie tez to wyglada :)
k.roszkowski Napisano 12 Marzec 2004 Napisano 12 Marzec 2004 A mój zbiór bagnetów eksponowany jest w taki sposób.
Gość Napisano 12 Marzec 2004 Napisano 12 Marzec 2004 Dzieki za porady,napewno skorzystaja tez z nich inni!Mile widziane dalsze propozycje.....
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.