getton Napisano 7 Wrzesień 2011 Autor Napisano 7 Wrzesień 2011 Proszę o identyfikację włoskiej czapki zamieszczonej na foto ☺
kopijnik2 Napisano 8 Wrzesień 2011 Napisano 8 Wrzesień 2011 nie jest marynarki...Italia - ma ponad 200 służb mundurowychczęść z nich to służby miejskiekolor - zielony" - charakterystyczny dla typu służbynie jest to marynarkanie jest to straż granicznanie są to celnicynie są to karabinierzy---------------------------------w wieńcu marynarki" jest lirakorona muralis - odpowiada za państwową"berretto stato
getton Napisano 8 Wrzesień 2011 Autor Napisano 8 Wrzesień 2011 Dzięki chłopaki. Jak widzę, zawsze zwarci i gotowi :)Podejrzewałem orkiestrę ale nie chciałem sugerować. Na upartego można by pogodzić wszystkich przypisując czapkę do orkiestry marynarki wojennej". Dodam, że nie zielony a granatowy kolor (zdjęcia niewyraźne wyszły). Widoczne lekkie przetarcia na otoku...starsza rzecz. Jeszcze raz dzięki ☺
kopijnik2 Napisano 8 Wrzesień 2011 Napisano 8 Wrzesień 2011 prędzej straż muzealna - ochrony zabytkóworkiestry marynarki wojennej" miałaby marynarską
borsuk leśno-polny Napisano 8 Wrzesień 2011 Napisano 8 Wrzesień 2011 Czapka jednak jak najbardziej wojskowa. Tak, jak podejrzewałem - orkiestra, czyli capello banda militare":-)http://www.mannamusic.it/pages/elenco.asp?cat=acc_banda
borsuk leśno-polny Napisano 8 Wrzesień 2011 Napisano 8 Wrzesień 2011 Beretto Aeronautica Militare.http://www.tuttomilitare.it/copricapi.asp Czyli wychodzi orkiestra wojsk powietrznych.
getton Napisano 7 Wrzesień 2011 Autor Napisano 7 Wrzesień 2011 Proszę o identyfikację włoskiej czapki zamieszczonej na foto ☺
getton Napisano 8 Wrzesień 2011 Autor Napisano 8 Wrzesień 2011 Dzięki serdeczne jeszcze raz wszystkim. Jak na prawdziwych odkrywców przystało, sekret został niemal całkowicie odkryty :) Jeszcze kropkę nad i" trzeba postawić np. żeby znowu wszystkich pogodzić to wypadałoby tak: Orkiestra wojsk powietrznych z lotniskowca...z Regia Marina" :)))) Ale to chyba niemożliwe :)))
Pytanie
getton
Proszę o identyfikację włoskiej czapki zamieszczonej na foto ☺
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.