ADR_1 Napisano 6 Wrzesień 2011 Autor Napisano 6 Wrzesień 2011 Witam szanowne grono, mam pierwszy model Proximy, zakupiony jak tylko się pojawiła. Mam zamiar zamienić ją na Xterre 705, nie dlatego że to słaby sprzęt bo swoje pokazała nie raz w pozytywnym znaczeniu, tylko po pierwsze: jest ciężka nie ma co ukrywać, po drugie: w bardzo dokładnie przeszukanych prze zemnie miejscach ( dosłownie kawałek po kawałku ) 705 wyciąga jeszcze dużo rzeczy o dziwo pominiętych. Czytałem na forum o 705, ale chciał bym się dowiedzieć jak sprawa ma się do Proximy od osób które miały do czynienia z oboma wykrywaczami, jak jest m.in z zasięgiem. Potrzebuję wykrywacza na głęboko zalegający kolor z uwzględnieniem tego grubszego" jak odznaczenia itp. skończywszy na żelastwie... Czy 705 będzie dobrym zakupem, a może jest coś lepszego równie ergonomicznego w podobnej cenie czyli ok 2500pln.Poz.
Rujewit Napisano 6 Wrzesień 2011 Napisano 6 Wrzesień 2011 Ja przed zamiana jeszcze raz postudiowalbyma instrukcje obslugi lub w ostatecznosci wyslal do serwisu z prosba o wagranie nowego softa... Co to rutusa mam ogromne zaufanie i watpie aby przy dobrych nastawach pomijal az tyle co piszesz. Mam wysluzonego Solarisa a kumpel chodzi z Sova Gt i sam sie dziwi ze Rutus tak dobrze i szybko reaguje na kolor, wiec niewydaje mi sie aby Proxima az tak kiebsko radzila by sobie z kolorowymi" sygnalami.
ADR_1 Napisano 6 Wrzesień 2011 Autor Napisano 6 Wrzesień 2011 Ustawienia są dobre, napisałem ogólnie że dużo" pomija, co nie znaczy iż praktycznie nic nie znajduje :] Sprzęt naprawdę jest super, ale tak czy inaczej chciał bym zmienić na coś innego :]Poz.
martino08 Napisano 7 Wrzesień 2011 Napisano 7 Wrzesień 2011 Męczyłem się z proximą nieco ponad sezon.Problemem była waga i niedogadanie ze sprzętem, może miałem jakiś felerny egzemplarz albo jestem po prostu za tępy ;)Przesiadka na XT705 to był strzał w 10-tke.Waga z cewką 10,5 DD nie jest drastycznie mniejsza niż proximy, wyważenie nie jest wzorowe (cewka trochę ciąży)Lepsza pod względem wagi byłaby 9" koncentryk.Zasięgi porównywalne z proximą, tak mi się wydaje, nie sprawdzałem nigdy, bo nie zależy mi na gonieniu cm tylko na komforcie obsługi.Zbieram drobnice i po przesiadce jestem b.zadowolony.Kombinacja 705 z cewką 18,75kHz na pola orne to jest TO !
psioter5 Napisano 7 Wrzesień 2011 Napisano 7 Wrzesień 2011 wcale nie felerny ja docieram go już około 9 msc i jest super :D dobrze się z nią dogaduję.
dino73 Napisano 7 Wrzesień 2011 Napisano 7 Wrzesień 2011 Powiem tylko tyle,chodzę na wykopki z paroma kumplami z różnymi sprzętami,na koniec wypadu oglądamy fanty i najwięcej ilościowo i najlepszych ma kolega z Xterrą 705.Normalnie łowca monetek,a i głębokość z jakiej wyciąga fanty imponuje.
samgnus Napisano 7 Wrzesień 2011 Napisano 7 Wrzesień 2011 Proxima,a tym bardziej Solaris,to kompletnie inna liga niż Minelaby serii X-Terra 70,705 więc wszelkie próby porównywania są lekko nie na miejscu.Pozdrawiam!
samgnus Napisano 7 Wrzesień 2011 Napisano 7 Wrzesień 2011 P.S.Oczywiście miałem na myśli,że Minelaby grają" w wyższej lidze.
Bambini Napisano 8 Wrzesień 2011 Napisano 8 Wrzesień 2011 A jak operator ma wyczuty sprzęt z wyższej półki? :)
dino73 Napisano 8 Wrzesień 2011 Napisano 8 Wrzesień 2011 najlepiej powiedzieć trzeba mieć dobrą miejscówkę,takim rozumowaniem to i MD za 200zł starczy.Ja teraz kupiłem whitesa Eagle,i na przerytej miejscówce o małej powierzchni,przerytej prze ze mnie różnymi sprzętami i kilkunastu innych poszukiwaczy whitesem wychodzą mi ładne fanty.
Rujewit Napisano 8 Wrzesień 2011 Napisano 8 Wrzesień 2011 A gdyby babcia miala wasy byla by dziadkiem... Wiec takie tcze gadania to mozna sobie wsadzic. Mozesz i miec mainaba czy innego fischera ale o wynikach tak naprawde decyduje miejscowka i szczescie a dopiero pozniej umiejetnosci w obsludze i sam sprzet. Nie oznacza to ze sam sprzet niedecyduje o osiagach ale co z tego ze masz mainlaba skoro nie umiesz go obluzyc.. To tak jak z samochodem po co Ci ferrarii skoro nie umiesz wykozystac jego mocy.. Ja radze tak jesli masz mozliwosc najpierw przetestowania mainlaba to przetestuj go na paru wypadach i jesli bedzie Ci on odpowiadal to zamieniaj :-)
sebson Napisano 8 Wrzesień 2011 Napisano 8 Wrzesień 2011 Witam bylem szcześliwym posiadaczem Minelaba Sova wersja elit powiem tak po zakupie proximy jakieś trzy sezony temu i to nie z powodu nie zadowolenia z minelaba poprostu z powodu chęci posiadania nowogo sprzetu na gwarancji bo sova zaczeła mieć swoje kaprysy{problemy z mocowaniem kabla przy cewce} po zapoznaniu sie z rutusem wiele miejscowek które wydawały się przeczesane cm2 po cm2 oddaly jeszcze wiele drobnicy i to nie koniecznie zalegających głębiej
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.