Natchnął mnie muslim pisząc o RPG-40. Znalazłem kiedyś TMi-42 bez zapalnika. Ciekawy fant jak cholera, ale za bardzo się bałem, żeby cokolwiek z nim zrobić. Mam wobec tego pytanie: Czy brak zapalnika sprawia, że jest ona bezpieczna (poza trotylem w środku:)? Na dole miała miejsce na zapalnik denny, z boku na boczny. Z boku normalnie był gwintowany otwór, ale od spodu taki jakiś dziwnie zategowany". Czy ktoś mógłby mi powiedzieć czy jest to oznaka, żeby w żadnym razie nie ruszać, bo jednak w jakiś sposób jest niebezpieczna? Poza tym, czy posiada w środku jakieś detonatory który przy próbie uniesienia pokrywy mogą wyp***ć kogoś do Szwecji albo dalej? Nie mówię tu o rozbrajaniu, lecz o chęci poznania niebezpiecznej broni. A tak skoro już wspomniałem - jest sens coś z taką robić?:) Czekam na odpowiedzi i głosy krytyki, że jestem be i chcę się bawić w sapera ;-P Pozdrawiam i załączam fotkę tego miejsca na denny zapalnik.
Pytanie
MK
Natchnął mnie muslim pisząc o RPG-40. Znalazłem kiedyś TMi-42 bez zapalnika. Ciekawy fant jak cholera, ale za bardzo się bałem, żeby cokolwiek z nim zrobić. Mam wobec tego pytanie: Czy brak zapalnika sprawia, że jest ona bezpieczna (poza trotylem w środku:)? Na dole miała miejsce na zapalnik denny, z boku na boczny. Z boku normalnie był gwintowany otwór, ale od spodu taki jakiś dziwnie zategowany". Czy ktoś mógłby mi powiedzieć czy jest to oznaka, żeby w żadnym razie nie ruszać, bo jednak w jakiś sposób jest niebezpieczna? Poza tym, czy posiada w środku jakieś detonatory który przy próbie uniesienia pokrywy mogą wyp***ć kogoś do Szwecji albo dalej?
Nie mówię tu o rozbrajaniu, lecz o chęci poznania niebezpiecznej broni.
A tak skoro już wspomniałem - jest sens coś z taką robić?:) Czekam na odpowiedzi i głosy krytyki, że jestem be i chcę się bawić w sapera ;-P
Pozdrawiam i załączam fotkę tego miejsca na denny zapalnik.
Landminer, może ty będziesz wiedział...?
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.