Skocz do zawartości

Moja skromniutka kolekcja vol. II

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 163
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Barson1, tak się dzieje, jak domorośli konserwatorzy staroci dobierają się od odnawiania artefaktów. Na klamerkę artylerii w db stanie na razie mnie nie stać, a tej żal mi się zrobiło :) W towarzystwie moich klamerek jej stan nie będzie się tak rzucał w oczy, trochę pudru, szminki i będzie jak ta lala hehe
  • 4 weeks later...
Napisano

klamra pozłacana, raczej napoleońska, z uwagi iż podłużna, kriegsmarine były bardziej jajowate. W pobliżu wcześniej wyszedł guzik napoleoński, dwa medaliki francuskie, ogólnie rejon traktu napoleońskiego. Szału nie ma ale cieszy

Napisano
dzięki Mr.Vegas, w odległości 300 metrów w ubiegłym roku trafiłem na kubełeczek sygnowany takim orzełkiem :)jeszcze kilka lat i komplet zbiorę :)
Napisano

2 godzinki chodzenia pięknego dzisiejszego dnia, dwa polskie sreberka nie wytarte :), solid elbląski 1760, boratynka królewska 1661 1/2 kopiejki,ciekawa sygnowana nakrętka, 10 gr 1923, trochę mało ale cieszy

Napisano

i jeszcze mix. jako pierwszy fant wyskoczyła ta mała wpinka z podkówkami a potem podkówka do bucika :) Trzy podkowy w jeden dzień na szczęście, miałem cichą nadzieję na złotego caraka, ale chyba nie dziś......

Napisano
Tadek, monety wyciągam w takim stanie jak na foto, ewentualnie myję pod bieżącą ciepłą wodą i przecieram oliwką, to wszystko. Stan monet to zaleta gleby - 5 i 6 klasa, tzw. piochy :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie