Skocz do zawartości

Co wybrać Deus czy Spectra V3i

yaaro

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam jestem nowy na forum i od razu zaczynam przygodę z wami z zapytaniem na temat sprzętu.

Co doradzicie jakie macie uwagi przy wyborze sprzętu. Zastanawiam się nad zakupem Spectry V3i lub Deusa XP
Spectry nawet w rekach nie trzymałem deusem się bawiłem i mam porównanie.

Czytam ale mało jest informacji na temat specrty jak się z nią chodzi, wyczytałem że są problemy z ogarnięciem menu i konfiguracją. Jak jest z jej wagą czy za mocno nie męczy bo deus leciutki i można parę godzin biegać bez zmęczenia.
Ktoś może ma porównanie zasięgu i może sprawdzić spectra z jakiej wysokości łapie 1 gr w powietrzu.

Proszę o sugestie i podpowiedzi.
Napisano
Kolego z całym szacunkiem. W powietrzu można komara ubic.
Air testy nie odzierciedlaja nic.
Co do Spectry miałem ten sprzęt. Poszukaj, gdzieś na forum jest obszerny watek na temat tego wykrywacza.
Jezeli chodzi o moje zdanie drugi raz bym jej nie kupił.
Jezeli masz czas na zabawe, jesteś dociekliwy i nie zrazisz sie faktem, że po entym studiowaniu instrukcji obsługi, wyjdziesz ciemny w pole to jest sprzet własnie dla Ciebie:)
Napisano
Zgadzam się w całości z panzerkrisem:) Dodam, że na początek nie kupowałbym tak drogich i skomplikowanych sprzętów. To, że coś jest bardzo drogie wcale nie znaczy, że będzie skuteczne, przynajmniej dla początkujących detektorystów.. Poczytaj o Whitesie MXT, X-Terra 705 a nawet Rutusie Optimie.

Pozdrawiam

VW
Napisano
Ale za to jest od nich znacznie droższy a to już źle wróży dla początkującego poszukiwacza, który przecież być może za jakiś czas zmieni zdanie i poszukiwaczem być przestanie. Szczerze powiedziawszy to rzadko można spotkać spotkać sprzedawcę, który jako pierwszy sprzęt będzie rekomendował najdroższy wykrywacz na rynku. To chyba jakaś taka typowo polska specjalność..

Pozdrawiam

VW
Napisano
No sorry Van ale ja na przykład nie doradzam początkującym klientom najdroższych sprzętów na początek, więc nie kładź wszystkich polskich sprzedawców do jednego wora ;)
Napisano
Upps sorki, oczywiście nie wszyscy tak robią;-) Jak się zresztą okazało autor wątku wcale nie jest początkujący, więc temat jak najbardziej aktualny:))

Pozdrawiam

VW
Napisano
początkujący czy nie,niech kupuje :) rynek wtórny na tym zyska i może ktoś będzie szczęśliwym posiadaczem topowego sprzętu lekko używanego za nie wygórowaną cenę :)jestem za!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie