yaaro Napisano 31 Sierpień 2011 Autor Napisano 31 Sierpień 2011 Witam jestem nowy na forum i od razu zaczynam przygodę z wami z zapytaniem na temat sprzętu. Co doradzicie jakie macie uwagi przy wyborze sprzętu. Zastanawiam się nad zakupem Spectry V3i lub Deusa XP Spectry nawet w rekach nie trzymałem deusem się bawiłem i mam porównanie.Czytam ale mało jest informacji na temat specrty jak się z nią chodzi, wyczytałem że są problemy z ogarnięciem menu i konfiguracją. Jak jest z jej wagą czy za mocno nie męczy bo deus leciutki i można parę godzin biegać bez zmęczenia. Ktoś może ma porównanie zasięgu i może sprawdzić spectra z jakiej wysokości łapie 1 gr w powietrzu. Proszę o sugestie i podpowiedzi.
panzerkris Napisano 31 Sierpień 2011 Napisano 31 Sierpień 2011 Kolego z całym szacunkiem. W powietrzu można komara ubic.Air testy nie odzierciedlaja nic. Co do Spectry miałem ten sprzęt. Poszukaj, gdzieś na forum jest obszerny watek na temat tego wykrywacza.Jezeli chodzi o moje zdanie drugi raz bym jej nie kupił.Jezeli masz czas na zabawe, jesteś dociekliwy i nie zrazisz sie faktem, że po entym studiowaniu instrukcji obsługi, wyjdziesz ciemny w pole to jest sprzet własnie dla Ciebie:)
VanWorden Napisano 1 Wrzesień 2011 Napisano 1 Wrzesień 2011 Zgadzam się w całości z panzerkrisem:) Dodam, że na początek nie kupowałbym tak drogich i skomplikowanych sprzętów. To, że coś jest bardzo drogie wcale nie znaczy, że będzie skuteczne, przynajmniej dla początkujących detektorystów.. Poczytaj o Whitesie MXT, X-Terra 705 a nawet Rutusie Optimie.PozdrawiamVW
Raned Napisano 1 Wrzesień 2011 Napisano 1 Wrzesień 2011 Stopień skomplikowania Deusa jest nie większy niż X-Terry 705 czy Rutusa Optimy.
VanWorden Napisano 1 Wrzesień 2011 Napisano 1 Wrzesień 2011 Ale za to jest od nich znacznie droższy a to już źle wróży dla początkującego poszukiwacza, który przecież być może za jakiś czas zmieni zdanie i poszukiwaczem być przestanie. Szczerze powiedziawszy to rzadko można spotkać spotkać sprzedawcę, który jako pierwszy sprzęt będzie rekomendował najdroższy wykrywacz na rynku. To chyba jakaś taka typowo polska specjalność..PozdrawiamVW
RESTY Napisano 4 Wrzesień 2011 Napisano 4 Wrzesień 2011 No sorry Van ale ja na przykład nie doradzam początkującym klientom najdroższych sprzętów na początek, więc nie kładź wszystkich polskich sprzedawców do jednego wora ;)
VanWorden Napisano 4 Wrzesień 2011 Napisano 4 Wrzesień 2011 Upps sorki, oczywiście nie wszyscy tak robią;-) Jak się zresztą okazało autor wątku wcale nie jest początkujący, więc temat jak najbardziej aktualny:))PozdrawiamVW
maślana Napisano 5 Wrzesień 2011 Napisano 5 Wrzesień 2011 początkujący czy nie,niech kupuje :) rynek wtórny na tym zyska i może ktoś będzie szczęśliwym posiadaczem topowego sprzętu lekko używanego za nie wygórowaną cenę :)jestem za!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.