pelikan85 Napisano 26 Sierpień 2011 Autor Napisano 26 Sierpień 2011 WitamNabyłem ostatnio niebywały sprzęcior na nocne manewry...Okulary świetnie przylegające z plastykowymi szkłami a po boku z dwóch stron posiadają małe lampki na diody LEDLampki są obrotowe...Byłem dziś sprawdzić jak to wypada w terenieNo więc chodząc i patrząc w glebę jest lekka poświata ,jeżeli chodzi o id fanta na miejscu to jest rewelacja...Zostawiłem okulary na saperce i odszedłem z 50m i w zasadzie ich nie widziałem...Polecam naprawdę jeżeli jest ktoś czymś takim zainteresowany zapraszam na PW co by tu reklamy nie robić...
sidzok Napisano 27 Sierpień 2011 Napisano 27 Sierpień 2011 a nie lepsza latarka czołowa?? ja mam taką na ryby co można włączyć 2, 4, 6 diodek i jest git!!
Krychus Napisano 27 Sierpień 2011 Napisano 27 Sierpień 2011 Cześć, Michał!A to przypadkiem nie wygląda tak, że po boku szkiełek okularów masz malutkie lampki po 2 diody LED? ;)Pozdrawiam.K.
otrong Napisano 27 Sierpień 2011 Napisano 27 Sierpień 2011 gadżet może fajny, ale... zupełnie nie praktyczny. Też to miałem, ubrane tylko raz. Teraz jak jest tak ciepło, pot spływa z czoła, wszystko się klei później jak poprawiasz, to piach zostaje na skórze. Ogólnie kaszana... jeżeli chodzi o takie zastosowanie, zdecydowanie lepsza jest czołówka, nawet taka najtańsza sprawdzi się zdecydowanie lepiej.
pelikan85 Napisano 27 Sierpień 2011 Autor Napisano 27 Sierpień 2011 sidziok otrong może i macie racje z tą czołówką...Krychus po jednej diodzie(a my się znamy??)
Krychus Napisano 27 Sierpień 2011 Napisano 27 Sierpień 2011 Hmmm... :DPo jednej diodzie ale takiej 5 mm czy 10? Trochę nie za słabe? Pozdrawiam.K.
margor Napisano 27 Sierpień 2011 Napisano 27 Sierpień 2011 I chyba te bateryjki za długo nie wytrzymają - miałem kiedyś taką czapeczkę z paroma diodami w daszku, na początku świeciło to jako tako ale dosłownie po paru godzinach bateryjki zdechły. Czołówka chyba tańsza w eksploatacji.
psioter5 Napisano 28 Sierpień 2011 Napisano 28 Sierpień 2011 a ja mam takie pytanie, po co szukać w nocy?
Tradytor Napisano 28 Sierpień 2011 Napisano 28 Sierpień 2011 A jak się nie ma czasu w dzień ??? To kiedy tylko nocy a poza tym są takie miejsca które w dzień są mało dostępne".
psioter5 Napisano 28 Sierpień 2011 Napisano 28 Sierpień 2011 ok rozumiem:) to nie było złośliwe pytanie Tylko młodzieńcza ciekawość. ja jak śmigałem na ryby na nocki to miałem halogen 100w dalekosiężny z ciężarówki i doi tego akumulatorek 10ah żelowy w plecak :) łowiło się na Narwi, u mnie ma około 120m a brzeg był oświetlony jak w dzień jak się diabelstwo odpaliło :)
Tradytor Napisano 28 Sierpień 2011 Napisano 28 Sierpień 2011 Ależ to też nie była złośliwa odpowiedź kolego :)
psioter5 Napisano 28 Sierpień 2011 Napisano 28 Sierpień 2011 nie nie ja nic nie mówię :) a w ilu tak po nocy chodzicie? bo chyba nie samemu?
Voucur Napisano 5 Wrzesień 2011 Napisano 5 Wrzesień 2011 Ja chodzę samemu, czasem w dwóch lub trzech. Powód jest również prozaiczny - brak czasu w dzień. Dochodzi do tego jeszcze taki aspekt, że niespecjalnie lubię kontakty międzyludzkie w czasie poszukiwań. Szczególnie na terenach podmiejskich w dzień jest dużo przechodniów, spacerowiczów, którzy zadają standardowe, każdemu chyba znane pytania (a za ile, a jak głęboko sięga, a co pan najciekawszego znalazł, itd. itp.) Kiedyś mnie to może bawiło, obecnie bardziej męczy i nie pozwala się skupić na szukaniu.Latarka czołowa w zupełności wystarcza, jeśli zaś przeszkadza nam nadmierna ilość emitowanego światła, to możemy reflektor zakleić np. kawałkami taśmy izolacyjnej (czarnej) zostawiając po środku tylko mały otwór. Kiedyś tak robiłem i świetnie się to sprawdza, obecnie chodzę z latarką niezaklejoną, bo nie przeszkadza mi mocny snop światła.Pozdrawiam.
marcjew Napisano 5 Wrzesień 2011 Napisano 5 Wrzesień 2011 Vocur swiete slowa prawisz mnie tez juz ludziska denerwuja zadajac glupie pytania!!! Moim zdaniem najlepszy jest nozyk z dioda led ktorego uzywam do wyciagania drobnicy w miejscach trudno dostepnych w dzien:)))Ps.No i ta adrenalinka...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.