Skocz do zawartości

Guzik z kotwicą

sigis3

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, przeglądałem Buttonarim, ale nie znalazłem podobnego. Średnica ok. 25mm, guzik chyba dwuwarstwowy, tył skorodowany, sygnatury nieczytelne, jakieś lekkie wypełnienie.

Napisano

Mimo grubości sprawia wrażenie lekkiego. Stylistycznie niby podobny do niemieckich, ale otoczka kotwicy w formie ośmiokątnej, nie znalazłem podobnej. Z góry dziękuję za opinie.

Napisano

Żadnych pomysłów? Czy Wam też przypomina niemiecki? Czy były jakieś oficerskie? Może marynarka handlowa? Za wszelkie sugestie będę wdzięczny, na mazowieckiej wsi taki unikat?

Napisano
Styl i wykonanie faktycznie podobne, otoczka kotwicy w moim inna. Jeśli przypomina niemiecki, a nie jest to IIWŚ, to jego obecność kilkaset kilometrów od morza trudno wytłumaczyć. Kriegsmarine były znajdowane w tej okolicy.

Znalazłem jeszcze taki, opisany jako IIWŚ (choć sprzedawca może fantazjować), oficerski

http://www.ioffer.com/i/wwii-original-german-kriegsmarine-uniform-button-140545209
Podobny?
Dzięki i pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie