panzerkris Napisano 16 Sierpień 2011 Autor Share Napisano 16 Sierpień 2011 Poszukuje informacji na temat potyczek wrześniowych w tych okolicach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzerkris Napisano 16 Sierpień 2011 Autor Share Napisano 16 Sierpień 2011 Oczywiście Białobrzegi:) Wkradła sie przypadkiem spacja:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vipiusz Napisano 17 Sierpień 2011 Share Napisano 17 Sierpień 2011 Kolego, mam tam działkę i czasami pośmigam z łopatką. Zawsze gdzieś coś się trafi, jak nie wojskowe to cywilne. Wiem od miejscowych, że sporo konkretów" już dawno zostało wykopanych, głównie militarka. Z doświadczenia powiem, że nawet przekopane miejsca wyplują czasem ciekawe maleństwa, wszystko jest historią i oko cieszy - nawet moniaki z prl-u. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzerkris Napisano 17 Sierpień 2011 Autor Share Napisano 17 Sierpień 2011 Też przyjeżdzam tam na wypoczynek. Przestudiowałem juz kilka lektur. Są wzmianki o okolicznych miejscowościach, ale żadnego potwierdzenia w terenie. Jest linnia transzei w obwodzie miasta, ale nic tam nie ma. Podobno droga B-gi Stromiec była trasą przemarszu wojsk w 39r, ale w okolicznych lasach cisza. Mam pewien typ, lecz czekam do jesieni.Może jakiś wspólny wypad? Jak co to pisz na priv. We 2 zawsze raźniej(taniej):D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vipiusz Napisano 23 Sierpień 2011 Share Napisano 23 Sierpień 2011 Od strony Stromca to nadal są w dołach niemcy pochowani... tyle z przekazów ludzi wiem. Poza tym, w szczerym polu znajduję się wiele różności... Powiem tylko, że od czasów króla Kazimierza przez powstanie listopadowe do dzisiejszych obrączek gołębich. Wspólny wypad - czemu nie, jak będę na działeczce... z chęcią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MilKam88 Napisano 24 Sierpień 2011 Share Napisano 24 Sierpień 2011 W samych Białobrzegach z militarki raczej nic ciekawego nie znajdziesz, ale kilka km od B-gów jak najbardziej ;D Co innego z kolorkiem. W niektórych miejscach można nakosić sporo monetek, guzików, medalików itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.