Skocz do zawartości
  • 0

Krzyż Walecznych 1920

wojtek1234321

Pytanie

Napisano
Przepraszam adminów i jednocześnie proszę o wyrozumiałość jeżeli zakładam wątek nie w tym miejscu gdzie należy, jednocześnie proszę szanownych adminów o przeniesienie w odpowiednie miejsce jeżeli takie istnieje.
A teraz do rzeczy:
Czy po numerze Krzyża Walecznych 1920r można odnaleźć w necie komu był nadany, przez kogo i kiedy.
Prosiłbym znawców o podanie jakichś linek, jeżeli takie istnieją, i innych tego typu informacji gdzie tego szukać. Odznaczenie jest moim zdaniem na 90% oryginałem, nie znam się na tym, ale wiem że jest w posiadaniu rodziny mojego sąsiada jak tylko to pamiętam, należało do jego dziadka. W tej chwili nie posiadam fotografii, ani nie dysponuje numerem, ale to ciut później.
Podziękowania za wszelkie wskazówki.
Numer odznaczenia i foto w późniejszym terminie.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Nie wiem o chodzi z tym ie słódź" ja tylko pytałem, nie wiem dokładnie gdzie konkretny wątek z prostym pytaniem założyć to być może i przesłodziłem", ale ja tylko lubię tu zaglądać bo czasami można się coś dowiedzieć, a poszukiwaczem nie jestem, chyba tylko mogę się podpisać jako poszukiwacz wiedzy" a u Was czasami można się czegoś konkretnego dowiedzieć.
Wiem że Google jest wszystkowiedzące" ale jakoś sobie z tym nie daję rady, więć może jes wśród waszych ludzi ktoś, kto wie gdzie szukać takich informacji.
Pozrawiam, Wojtek.
Napisano
Trzeba być czujnym,widziałem niedawno u handlarza starociami taki krzyż z kolekcji DeAgostini,gdzie w miejscu napisu ,,REPLIKA,, ktoś sprytníe nabił numer i postarzył go.
Pzdr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie