ja21 Napisano 11 Sierpień 2011 Autor Share Napisano 11 Sierpień 2011 Witam!Jak mogę pozbyć się tego białego nalotu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeneralRemek Napisano 12 Sierpień 2011 Share Napisano 12 Sierpień 2011 Będzie bardzo ciężko, bo to utlenienie i jak usuniesz, to praktycznie nic ci z tej odznaki nie zostanie. Zostaw jak jest, i tak jest w tragicznym stanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sidzok Napisano 12 Sierpień 2011 Share Napisano 12 Sierpień 2011 Witam! dostałem kiedyś od kolegi takie szturmówki ale on miał dostęp do jakichś chemikaliów i ładnie mu ten osad zszedł. Czyścił je u kolegi co sterylizowali narzędzia operacyjne czy coś takiego. Ja eksperymentowałem na jednej i efekt nie za ładny (kwasek cytrynowy) chyba za długo trzymałem:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sidzok Napisano 12 Sierpień 2011 Share Napisano 12 Sierpień 2011 wyglądały na początku tak jak twoja a wyszły takie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sidzok Napisano 12 Sierpień 2011 Share Napisano 12 Sierpień 2011 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sidzok Napisano 12 Sierpień 2011 Share Napisano 12 Sierpień 2011 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ja21 Napisano 12 Sierpień 2011 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2011 Wrzucić do kwasku z wodą czy samego kwasku?Kontrolować co jakiś czas? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sidzok Napisano 12 Sierpień 2011 Share Napisano 12 Sierpień 2011 ja dałem do ciepłej wody z kwaskiem cytrynowym na całą noc i nie za ładny efekt wyszedł (ta ciemna na foto) może spróbuj tak tylko kontroluj co jakiś czas. Jak ja wrzuciłem to wyglądało jakby się gotowało:D Tylko uważaj bo kwas będzie zjadał nie tylko ten osad ale i odznakę więc kontroluj i patrz co sie bedzie działo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sidzok Napisano 12 Sierpień 2011 Share Napisano 12 Sierpień 2011 te jasne kolega robił jakimiś chemikaliami a ja eksperymentowałem i wyszła taka ciemna po kwasku. Zastanów się czy chcesz ryzykować czyszczenie kwaskiem! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 12 Sierpień 2011 Share Napisano 12 Sierpień 2011 Przeca to szrot,czym tu ryzykować? w wyszukiwarce znajdziesz jak co i jak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sidzok Napisano 12 Sierpień 2011 Share Napisano 12 Sierpień 2011 no w sumie racja! ale i tak by mi było szkoda bardziej zepsuć:P pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ja21 Napisano 12 Sierpień 2011 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2011 Zostawię jak jest... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 13 Sierpień 2011 Share Napisano 13 Sierpień 2011 http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=663597#985750 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ja21 Napisano 16 Sierpień 2011 Autor Share Napisano 16 Sierpień 2011 Tak wygląda obecnie.Robiłem to tak:wsadziłem do oleju zwykłego na jeden dzień, na następny pod bieżącą wodą lekko szorowałem szczotką z twardym włosiem.Szoruje tak 2-4 razy dziennie i wrzucam znów do oleju.Powtarzam to do skutku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.