Red_Star-01 Napisano 11 Sierpień 2011 Autor Napisano 11 Sierpień 2011 Witam,Ostatnio zakupiłem taką Raportówkę. Czy to Sowiecka torba z okresu II Wonny Światowej czy raczej powojenny produkt.Ma kieszonkę na mapy oraz mocowanie dla busoli AdrianowaNa jednym ze zdjęć widać bicie na mocowaniu dla troczka cyrylicą duże słowo: TRUD" i pomniejsze na około którego nie odczytałemProszę o pomoc w identyfikacji
Barson1 Napisano 11 Sierpień 2011 Napisano 11 Sierpień 2011 Przejrzałem parę stron....nawet zerknąłem do paru książek i nic.
kowalinho Napisano 12 Sierpień 2011 Napisano 12 Sierpień 2011 Tak, sowiecka. Mam identyczną lub zbliżoną gdzieś w piwnicy. lata 40 lub 50.
Red_Star-01 Napisano 11 Sierpień 2011 Autor Napisano 11 Sierpień 2011 Witam,Ostatnio zakupiłem taką Raportówkę. Czy to Sowiecka torba z okresu II Wonny Światowej czy raczej powojenny produkt.Ma kieszonkę na mapy oraz mocowanie dla busoli AdrianowaNa jednym ze zdjęć widać bicie na mocowaniu dla troczka cyrylicą duże słowo: TRUD" i pomniejsze na około którego nie odczytałemProszę o pomoc w identyfikacji
Barson1 Napisano 11 Sierpień 2011 Napisano 11 Sierpień 2011 Wystarczy poczytać ;http://odkrywca.pl/search/index.php?sq=raport%F3wka&ws=txt&id_forum=all&forum=on
Pytanie
Red_Star-01
Witam,
Ostatnio zakupiłem taką Raportówkę. Czy to Sowiecka torba z okresu II Wonny Światowej czy raczej powojenny produkt.
Ma kieszonkę na mapy oraz mocowanie dla busoli Adrianowa
Na jednym ze zdjęć widać bicie na mocowaniu dla troczka cyrylicą duże słowo: TRUD" i pomniejsze na około którego nie odczytałem
Proszę o pomoc w identyfikacji
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.