rokit Napisano 10 Sierpień 2011 Autor Napisano 10 Sierpień 2011 Witam.Proszę o przybliżoną identyfikacje hełmu.Dostałem go od znajomego,on od kogoś innego i brak mi punktu zaczepienia.Zapewne jest on współczesny,ale wdzięczny będę jeśli ktoś zaspokoi moją ciekawość.Poniżej podam fotki.Pozdrawiam.
Czarek Napisano 11 Sierpień 2011 Napisano 11 Sierpień 2011 steel ile ich widzisz?ja 2-jak w wz.58, mocujące pasek podpinki,ale może niech właściciel policzy, dla mnie niemiec powojenny to niemiec powojenny ale faktycznie i w tym temacie było sporo przeróbek modyfikacji wersji...koledzy z niemiec w tym się orientują to coś jak nasze oznaczenia umowne wz.31/50, 31/50/67, 50/67 67/50 etc-czyli szczegóły szczególiki:)
steell Napisano 11 Sierpień 2011 Napisano 11 Sierpień 2011 i chyba 2 z przodu po bokach w każdym egzemplarzu, słabo widać na tych zdjeciach
rokit Napisano 11 Sierpień 2011 Autor Napisano 11 Sierpień 2011 A więc są dwa nity i szkoda że wcześniej nie dodałem że znajomy znajomego przytargał go chyba właśnie z Niemiec.Pozdrawiam.
rokit Napisano 10 Sierpień 2011 Autor Napisano 10 Sierpień 2011 Witam.Proszę o przybliżoną identyfikacje hełmu.Dostałem go od znajomego,on od kogoś innego i brak mi punktu zaczepienia.Zapewne jest on współczesny,ale wdzięczny będę jeśli ktoś zaspokoi moją ciekawość.Poniżej podam fotki.Pozdrawiam.
steell Napisano 10 Sierpień 2011 Napisano 10 Sierpień 2011 wygląda na amerykański m1 ale wkład w środku nie oryginalnyhttp://www.helmy.fora.pl/helmy,5/helm-m1,750.html
Pytanie
rokit
Zapewne jest on współczesny,ale wdzięczny będę jeśli ktoś zaspokoi moją ciekawość.Poniżej podam fotki.Pozdrawiam.
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.